Tomáš Batiz Hokej Hokej

Rezerva Liptákov bojuje v play-off: Béčko v prvom zápase neuspelo

Rezerva Liptovského Mikuláša bojuje vo finále play-off druhej ligy o majstrovský titul. Liptáci v prvom zápase neuspeli a prehrali v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Rezerva Liptákov bojuje v play-off: Béčko v prvom zápase neuspelo
Foto: Tomáš Batiz

V prvom zápase na ľade Nitry bol zápas z oboch strán opatrný. Do vedenia sa dostali hostia, ktorí v 8. minúte prekonali Melnu. Už o pár minút stihli Liptáci vyrovnať, po tom čo Potocký v presilovke prekonal brankára Puša. V prvej tretine sa strelecky viac darilo domácim hokejistom, tí však svoju prevahu v prvom dejstve už viac nevyužili.

Do druhého dejstva vstúpili lepšie Liptáci, ktorí sa dostali do vedenia v 26. minúte, po góle Martíneka. Mikulášski hokejisti sa z vedenia dlho netešili. O pár minút domáci vyrovnali a už v 34. minúte opäť viedli jednogólovým rozdielom. Gólový kolotoč pokračoval aj v nasledujúcich minútach. Legerský využil zaváhanie súpera a vo vlastnom oslabení vyrovnal na 3:3.

V tretej tretine sa ako prví z gólu tešili domáci hráči. v 48. minúte poslal Nitru opäť do vedenia Daniška. Hŕstku priaznivcov mikulášskeho hokeja potešil pár minút pred koncom tretej tretiny Legerský, ktorý po druhýkrát v zápase prekonal nitrianskeho brankára. V závere zápasu mali možnosť hostia rozhodnúť zápas v početnej výhode, ale to sa nepodarilo. Po tom čo sa zápas v riadnej hracej dobe nerozhodol, pokračovalo sa v predĺžení.

Predĺženie nedopadlo pre Liptákov najlepšie. Hneď po úvodnom buly sa do úniku dostal domáci Vasiľko, ktorý ponúknutú šancu zužitkoval a rozhodol o výhre domácej Nitry.

Finálová séria druhej hokejovej ligy sa presúva do Liptovského Mikuláša.

HK 96 Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš „B“ 5:4pp (1:1,2:2,1:1)

Góly: 8. Ostertág, 29. Tvrdoň, 34. Tarnóczy OS, 48. Daniška, 60:05 Vasiľko OS resp. 10. Potocký (Šintaj, Tomko) PP, 26. Martínek (Bacúr, Fiala), 40. Legerský (Koniar) OS, 56. Legerský (Danko) PP

MHK 32 „B“: Melna – Bacúr, Danko F., Danko S., Fiala, Gažo, Koniar, Legerský, Martínek, Matejka, Oravec, Potocký, Ševčík, Šintaj, Školiak, Tomko

zdroj: MHK32 Liptovský Mikuláš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM