Aktualizované Soňa Vanovčanová Hokej

Rezignovalo predstavenstvo MsHK Žilina: Ako reaguje Mesto?

Mestský hokejový klub MsHK Žilina mal od začiatku júna nové vedenie. To plánovalo ozdravenie športového klubu.

Ilustračný obrázok k článku Rezignovalo predstavenstvo MsHK Žilina: Ako reaguje Mesto?
Zdroj: Mesto Žilina

Hokejovému klubu MsHK Žilina reálne hrozí zánik. Napriek pondelkovému schváleniu uznesenia, podľa ktorého mestské zastupiteľstvo vzalo na vedomie potrebu dotácie pre začatie sezóny MsHK, sa v utorok na pracovnom stretnutí nepodarilo nájsť zdroje krytia v mestskom rozpočte. Nový a zároveň bývalý predseda predstavenstva MsHK Žilina Peter Durmis požadoval na fungovanie klubu sumu 540 000 eur. Tá je však podľa mesta horibilná.

Snahu zachrániť zadlžený klub prevzal na seba začiatkom júna poslanec Peter Durmis, ktorý sa stal novým predsedom predstavenstva MsHK. Ani nie po mesiaci, v súlade s tým, čo avizoval na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Žiline, však na svoj post rezignoval. Spolu s ním odstúpilo celé predstavenstvo klubu. Mesto totiž s financiami na hokej nepočíta. „Napriek tomu, že hokejový tím je 100-percentnou mestskou organizáciou, nenašlo vedenie pre nás ani euro. Za tie tri týždne sme dokázali urobiť akurát tak audit. Výška pohľadávok, ktoré som prezentoval na včerajšom MZ, sa dnes potvrdila. Klub je v zlej kondícii a osobne nevidím riešenie. Necítime dôveru, neexistuje dialóg, preto končíme,“ uviedol Durmis na facebookovej stránke MsHK Žilina.

Prostredníctvom svojej oficiálnej stránky na Facebooku sa k veci vyjadril aj žilinský primátor Igor Choma. „Od 1.6. mal žilinský hokejový klub nové predstavenstvo – P. Durmis, M. Janušek a E. Lovíšek. Na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci rozhodli o zámere podporiť extraligový hokej v Žiline. Peniaze pre hokej neschvaľuje primátor, ale poslanci zastupiteľstva a tí sa dohodli, že hokej podporia. Priamo na pondelkovom MZ som zvolal stretnutie na mojej úrovni hneď na utorok ráno za účasti existujúceho aj predošlého manažmentu MsHK, aby sme riešili financie – stretnutie sa uskutočnilo, dohodli sa ďalšie kroky, potrebné financie sú k dispozícii, na zajtra sa dohodlo ďalšie stretnutie,“ uviedol Choma 26. júna vo svojom FB profile.

„Momentálne je situácia taká, že sa bude zvolávať mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Mesto Žilina má záujem, aby hokej pokračoval. Nakoľko vedenie MsHK odstúpilo, treba situáciu riešiť. Teda navrhnúť nové vedenie MsHK a reálnu, nižšiu sumu, s ktorou bude môcť klub fungovať. Bližšie informácie k veci mesto poskytne na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční v piatok 29. júna,“ uviedla hovorkyňa Mesta Žilina Barbora Zigová.

„Na ostatnom zasadnutí zastupiteľstvo schválilo zámer podporiť hokej sumou 540 tisíc eur, no ja si osobne myslím, že nie je potrebná až takáto vysoká suma. Dám do zastupiteľstva návrh na úrovni 160 tisíc eur (za Tipsport) plus sumu potrebnú na vyrovnanie záväzkov hráčom, ktoré nerozumne uznalo vedenie práve včera odstúpivšie. Poslanci budú musieť rovnako zvoliť nové orgány spoločnosti MsHK a.s.. Potrebujeme nové zloženie predstavenstva i dozornej rady, ktoré bude vedieť postaviť žilinských Vlkov na nohy a nevzdá sa hneď pri prvej prekážke," dodal žilinský primátor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM