Webnoviny - Svet

RG: Kvitová hrá pod práškami, trápi ju rameno

WEBNOVINY.SK

Česká tenistka Petra KvitováFoto: SITA/AP PARÍŽ 29. mája (WEBNOVINY) – Česká tenistka Petra Kvitová je bez straty setu v osemfinálovom 4. kole Roland Garros v Paríži, hoci okrem súperiek čelí aj zdravotným problémom.

„Rameno vydržalo, ale hrala som pod práškami, pretože ráno tam sú bolesti,“ povedala pre Radiožurnál 21-ročná deviatka svetového rebríčka WTA po svojom sobotňajšom víťazstve 6:4, 6:2 nad Američankou Vaniou Kingovou, premožiteľkou Dominiky Cibulkovej z 1. kola. Energická ľaváčka Kvitová predznamenala, že pôjde na vyšetrenie, pretože stav sa nelepší, aj keď už tri dni pracuje na zmiernení ťažkostí s fyzioterapeutom a kondičným trénerom: „Asi k tomu prispievajú tvrdé lopty. Dávam rany na sto percent, a preto to tuhne. Pôjdem aj cez bolesť. Dúfam, že si to nemôžem poškodiť, a chcem tu hrať čo najdlhšie.“

Ľavoruká semifinalistka vlaňajšieho Wimbledonu a víťazka nedávneho prípravného antukového turnaja v Madride Kvitová si medzi najlepšími šestnástimi zmeria v pondelok sily s Číňankou Na Li, ktorú 7. mája v semifinále v španielskej metropole zdolala jednoznačne 6:3, 6:1. Zverenkyňa Davida Kotyzu vyťažila z ostatných 16 zápasov 15 víťazstiev, v rámci tohto obdobia nestačila akurát na Magdalénu Rybárikovú vo finále pražského podujatia ITF.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM