Webnoviny - Svet

RG: Nadal ma jasno, nie je najlepší celkovo a ani teraz

WEBNOVINY.SK

Španielsky tenista Rafael NadalFoto: SITA/AP PARÍŽ 1. júna (WEBNOVINY) – Španielsky tenista Rafael Nadal je úradujúcou jednotkou svetového rebríčka a obhajcom titulu na Roland Garros v Paríži, ale o nadčasovom aj terajšom rozložení síl má jasno – neprisúdil si žiadny superlatív.

„Semifinále Djokovič – Federer bude zápasom najlepšieho hráča súčasnosti s najlepším hráčom v histórii. Ťažko o tom povedať niečo viac. Podľa mňa to bude fantastický duel a zároveň veľmi náročný. Myslím si, že obaja majú šancu na úspech. Djokovič hrá fantasticky, Roger si na tomto turnaji počína veľmi dobre. Má potenciál zdolať kohokoľvek a všetci vieme, ako kvalitne dokáže hrať v záverečných fázach grandslamových turnajov. Bude to nádherný súboj a sám si ho vychutnám akoby očami bežného diváka,“ predznamenal Nadal na stredajšej tlačovej besede po vlastnom postupe do semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska, v ktorom sa stretne s Andym Murraym.

Brit v súvislosti s piatkovým stretnutím Djokovič – Federer upozornil na zvláštny faktor v podobe Srbovej 4-dňovej zápasovej výluky, ktorú vyvolalo nenastúpenie Taliana Fabia Fogniniho na štvrťfinále: „Som si istý, že pre Novaka to bude trochu zvláštne: takáto prestávka uprostred grandslamového turnaja je veľmi ojedinelá. On určite nemá s niečím takýmto skúsenosti. V ostatných dňoch sme to preberali. Kládli sme si otázku, čo by som ja sám robil, či by som hral nejaké tréningové sety, ako by som sa s tým vnútorne vyrovnával. Viem, že má za sebou dosť tenisu, lenže teraz musí byť hneď od začiatku naplno prítomný, pretože na druhej strane bude stáť Roger. Bude to teda veľmi zaujímavé a ak pretrvajú terajšie poveternostné podmienky, môže sa z toho stať nevyspytateľná záležitosť. Myslím si, že sa schyľuje k skvelému zápasu.“

Ak Djokovič zdolá Federera štvrtý raz v rade, stane sa k 6. júnu premiérovo vo svojej kariére lídrom svetového rebríčka. V prípade vlastného piatkového neúspechu sa v pondelok dostane na vrchol renkingu ATP, ak Nadal neobháji svoj parížsky titul.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM