Rôzne

Riaditeľ Letky Ministerstva vnútra vyvracia hoax menom chemtrails, VIDEO

Internet praje rôznym konšpiračným teóriám a ničím nepodloženým správam. Jednou z najrozšírenejších sú aj takzvané chemtrails.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľ Letky Ministerstva vnútra vyvracia hoax menom chemtrails, VIDEO
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Slovenská polícia je už dlhšiu dobu aktívna aj na sociálnej sieti Facebook. Jednou z jej aktivít je aj stránka Hoaxy a podvody – Polícia SR. Prostredníctvom tejto stránky muži zákona upozorňujú na podvodné konanie na internete. Nezriedka pripravia materiál, ktorý vyvracia niektorý z mýtov a hoaxov.

Aktuálne sa polícia zamerala na známy hoax, s ktorým sa pravdepodobne stretol každý z nás. Ide o takzvané chemtrails, čiary, ktoré za sebou zanechávajú prelietavajúce lietadlá.

Polícia v najnovšom videu oslovila odborníka na slovo vzatého. „O jednom z najtradičnejších hoaxov sme sa porozprávali s riaditeľom Letky Ministerstva vnútra Dalimírom Pišťanským,“ informuje polícia na Facebooku.

Pištanský vysvetľuje, ako a za akých okolností tieto čiary za lietadlom vznikajú. Jedná sa o jednoduchú fyziku a nie je na tom nič zvláštne. „Postrekovať z takej veľkej výšky je pre mňa neúčinná vec. Fakt si treba uvedomiť, že vonkajšia teplota je – 60 stupňov a akákoľvek iná látka v kvapalnom skupenstve by okamžite zamrzla,“ povedal riaditeľ Letky Ministerstva vnútra Dalimír Pišťanský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM