Webnoviny - Svet

Richard Raši chce byť primátor Košíc

WEBNOVINY.SK

Richard Raši Foto: KOŠICE 31. augusta (WEBNOVINY) – Kandidátom strany Smer-SD na post košického primátora nebude pôvodne nominovaný Ladislav Lazár, ale bývalý minister zdravotníctva Richard Raši. O zmene v pondelok rokovala košická krajská rada strany Smer-sociálna demokracia. Dnes to v telefonickom rozhovore predseda krajskej rady Peter Žiga nepotvrdil, ale ani nevyvrátil s tým, že o tom budú verejnosť informovať v piatok na tlačovej besede, na ktorej sa zúčastní aj predseda strany Robert Fico a bývalý predseda parlamentu Pavol Paška.

Pôvodným kandidátom Smeru na košického primátora bol bývalý riaditeľ Teplárne Košice, ktorého ako oficiálneho kandidáta ešte pred parlamentnými voľbami novinárom na tlačovej besede predstavil predseda strany Robert Fico. K zmene podľa všetkého viedla skutočnosť, že Raši získal v parlamentných voľbách v Košiciach podstatne viac preferenčných hlasov ako Lazár. V súčasnosti sú Raši aj Lazár poslancami Národnej rady SR za stranu Smer. Lazár je aj poslancom v zastupiteľstve Košického samosprávneho kra­ja.

Strana Smer sa netají, že v druhom najväčšom slovenskom meste chce dosiahnuť v komunálnych voľbách taký výsledok, aby získala nielen post primátora, ale mala svojho človeka aj na poste viceprimátora.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM