Webnoviny - Svet

Rimovský najlepším loptovým virtuózom v SR

WEBNOVINY.SK

Arnaud Séan Garnier ilustračné foto redbull.es

BRATISLAVA 21. februára (WEBNOVINY) – V sobotu večer sa pred 900 divákmi v bratislavskej Starej tržnici uskutočnilo strhujúce česko-slovenské finále vo freestyle futbale Red Bull Street Style. Letenku do Juhoafrickej republiky na svetové finále tejto súťaže si vybojovali Slovák Michal Rimovský a Čech Marek Musílek. Celkovým víťazom česko-slovenského finále Red Bull Street Style sa stal Marek Musílek.

"Toto je najkrajšia a priam ideálna lokalita na podujatie takého typu, akým je Red Bull Street Style,“ vyznal sa nadšený Francúz Arnaud Séan Garnier, víťaz svetového finále Red Bull Street Style z roku 2008, ktorý si do Bratislavy prišiel, "vybrať“ dvoch súperov na tohtoročné svetové finále. Spolu s ním do poroty zasadli naslovovzatí odborníci. Súhru tela a lopty s hudobnými rytmami posudzoval slovenský tanečník Laci Strike, futbalové triky a finty hodnotil kapitán slovenského futbalového majstra Slovana Bratislava Samuel Slovák. V kvalifikácii sa objavilo 41 súťažiacich, do finále postúpilo 16, osem najlepších slovenských freestylerov a 8 českých. Pod storočnou strechou historickej budovy v centre Bratislavy vytváralo 900 divákov jedinečnú atmosféru od samého začiatku až po finálový súboj. V ňom sa stretol český zástupca Marek Musílek so slovenským majstrom Michalom Rimovským. Obaja však už predtým mali istý postup na svetové finále Red Bull Street Style, ktoré sa uskutoční 26. – 28. apríla 2010 v Kapskom meste v Juhoafrickej republike. Z exkluzívnej trofeje celkového víťaza česko-slovenského finále Red Bull Street Style sa napokon tešil Čech Musílek.

„Marek sa zlepšoval v každom súboji. Predvádzal náročnejšie triky, ťažšie kombinácie a v samotnom finále ho diváci vyburcovali, vďaka čomu predviedol dokonalý výkon,“ vysvetlil svoju voľbu víťaza Séan Garnier. Marek svoje víťazstvo vôbec nečakal, veď z kvalifikácie bol do finálovej osmičky nasadený až ako štvrtý český freestyler. A po finálovom súboji s trofejou v ruke si od šťastia aj poplakal. Úprimne mu gratuloval aj najlepší umelec s loptou zo Slovenska Michal Rimovský. "Marekovi finále naozaj vyšlo, ja som bol už veľmi vyčerpaný a tešil som sa zo svojho slovenského triumfu. Pred niekoľkými mesiacmi som mal problémy s kolenom, takže som nastupoval do dnešných súbojov iba s malou dušičkou a som nesmierne šťastný, že som si vybojoval účasť vo svetovom finále v Juhoafrickej republike,“ povedal Rimovský, ktorý obhájil titul najlepšieho slovenského futbalového freestylera z roku 2008.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM