Webnoviny - Svet

Riziká hrozia aj počas jarných prázdnin

WEBNOVINY.SK

Foto: Allianz – SP BRATISLAVA 12. februára (WBN/PR) – Jarné prázdniny sú pre mnohých klientov časom, kedy opúšťajú svoje domácnosti kvôli lyžovačkám a príjemným chvíľam stráveným so svojimi blízkymi na horách. Napriek početným informáciám o tom, ako ochrániť svoj byt pred odchodom na dovolenku, je február podľa kriminalistických štatistík najrizikovejším mesiacom pri krádežiach vlámaním.

Okrem tradičných rád cestovateľom ako vypnúť vodu, elektrinu, skontrolovať stav auta, ak cestujete vlastným dopravným prostriedkom, zabaliť lieky a pod., radí Allianz – Slovenská poisťovňa svojim klientom zamyslieť sa aj nad hroziacimi rizikami. Máme uzatvorené kvalitné cestovné poistenie? Poskytuje moje poistenie a poistenie mojej rodiny dostatočnú ochranu – teda kryje batožinu, úrazy či zodpovednosť za zavinenú škodu?

Viete, že až 23 percent úrazov detí sa prihodí pri športových aktivitách? Viete, že zlomená noha môže stáť v zahraničí 30 až 40-tisíc eur? Allianz – SP preto odporúča kryť hroziace riziká jedným z nasledujúcich druhov poistení.

Cestovné poistenie

Cestovné poistenie od Allianz – SP získalo už niekoľkokrát prestížne ocenenie Zlatá minca, čo potvrdzuje jeho kvalitu. Výnimočnosť tohoto produktu je najmä v tom, že ako jediné na Slovensku kryje liečebné náklady bez limitu. Okrem liečebných nákladov je súčasťou širšieho balíčka aj poistenie batožiny, úrazové poistenie, ale aj škoda, ktorú klient spôsobí. V zimnom období, keď cestu na lyžovačku môže prekaziť nepríjemné nachladnutie, sa určite oplatí pripoistiť aj stornopoplatky cestovnej kancelárii.

Poistenie nákladov na záchrannú činnosť horskej služby

Z poistenia poisťovňa uhradí

na Slovensku: nevyhnutné úkony Horskej záchrannej služby spojené s vyhľadávaním a vyslobodzovaním poisteného v tiesni, poskytnutie prvej pomoci, dopravu k najbližšiemu zdravotníckemu zariadeniu (napr. i vrtuľníkom),

v zahraničí: pátracie a záchranné akcie, ktorých bezprostrednou príčinou nie je zranenie (ošetrenie a odvoz zraneného sa hradia z poistenia liečebných nákladov).

Poistenie domácnosti a budovy

Mnohí z nás určite počuli príbehy o tom, ako ich známeho vykradli, keď sused bol práve na dovolenke. Pre nášho známeho je šťastím, ak má sused uzatvorené poistenie, ktoré kryje aj takéto nepríjemnosti. Ale ako sme na tom my?

Allianz – Slovenská poisťovňa ponúka klientom spoľahlivý produkt Môj domov, ktorý predstavuje ideálnu kombináciu poistenia domácnosti, poistenia budovy, zodpovednosti za škodu a možnosť pripoistenia skla. Produkt má tri moduly krytia, ktoré poskytujú od základnej po najvyššiu úroveň ochrany majetku poisteného.

Poistenie domácnosti sa vzťahuje na všetky hnuteľné veci, ktoré sa nachádzajú v domácnosti, napr. nábytok, športové potreby, domáce spotrebiče, elektroniku a ďalšie hnuteľné veci. Dôležitý je aj fakt, že oproti minulosti došlo k zjednodušeniu predpísaných stupňov zabezpečenia. Poistenie budovy chráni „štyri steny" domu alebo bytu so všetkým, čo k nemu patrí – okná, dvere, podlahy a ostatné stavebné súčasti. V rámci poistenia Môj domov možno uzatvoriť aj poistenie Privát Plus, ktorým klient získa v čase núdze užitočné služby zámočníka, inštalatéra, elektrikára alebo iných remeselníkov.

Havarijné poistenie Aj pre motoristov ponúka Allianz – SP poistenie, ktoré je „šité na mieru“. Samozrejme, bez „zákonného“ povinného zmluvného poistenia sa vycestovať nedá. Avšak, povinné zmluvné poistenie poskytuje len základnú ochranu. Pred náročnou cestou je preto praktické uzatvoriť aj niektorý z viacerých typov havarijného poistenia či pripoistiť sklá a vybrané riziká. Havarijné poistenie predstavuje spoľahlivú ochranu proti nebezpečenstvám ohrozujúcim pohodlie na cestách. Stavebnicový systém poistenia umožňuje zvoliť si poistenie podľa individuálnych potrieb.

Základné poistenie Pre prípad poškodenia alebo zničenia vozidla v dôsledku havárie, ojazdených motorových vozidiel LIMIT, skiel a vybraných rizík, pre prípad odcudzenia celého vozidla.

Doplnkové poistenia Pre prípad poškodenia alebo zničenia vozidla v dôsledku živelnej udalosti, pre prípad odcudzenia, pre nadštandardnú výbavu vozidla, pre prípad smrti, úrazové poistenie osôb vo vozidle, poistenie batožiny, pri výkone vybraných pracovných činností, doplnkové poistenie finančnej straty, doplnkové poistenie náhradného vozidla

Viac informácií o poistení je možné získať v jednotlivých pobočkách Allianz – Slovenskej poisťovne, na bezplatnej infolinke 0800 122 222 a na internete http://www.allianzsp.sk. Klienti, ale aj ostatní záujemcovia, majú k dispozícií širokú sieť obchodných zástupcov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM