Správy

Robert Fico mal byť pre problémy so srdcom v nemocnici: Smer-SD reaguje

Zdá sa, že zdravie niekdajšieho slovenského premiéra je nalomené. Pre problémy so srdcom mal údajne vyhľadať zdravotnú pomoc v jednej z bratislavských nemocníc.

Ilustračný obrázok k článku Robert Fico mal byť pre problémy so srdcom v nemocnici: Smer-SD reaguje
18
Galéria
Zdroj: TASR

Bývalý slovenský premiér a predseda parlamentnej strany Smer-SD mal mať zdravotné problémy. Ako nás informoval zdroj z prostredia kliniky na Kramároch, Robert Fico mal vyhľadať lekársku pomoc v pondelok 26. novembra. Ako informuje portál aktuality.sk, jednať sa malo o problémy so srdcom.

Fico sa v utorok 27. novembra zúčastnil tlačovej konferencie o obedoch v školských zariadeniach zadarmo. Na otázku novinárov mal podľa aktuality.sk odpovedať: "„Keby ste sa úprimne zaujímali o moje zdravie, tak vám odpoviem, ale vy to robíte iba kvôli bulváru,“

Vyjadrenie vládnej strany na seba nenechalo dlho čakať. „Predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico považuje za úplnú hlúposť, že bol v nemocnici na Kramároch pre problémy so srdcom. Robert Fico v poslednom období prekonal virózu, ktorú si priniesol po návrate zo zahraničnej pracovnej cesty,“ napísal Ján Mažgút, vedúci tlačového oddelenia strany SMER – sociálna demokracia.

Pokiaľ by sa dohady potvrdili, nejednalo by sa o prvý prípad vážnych ťažkostí vrcholového politika. Po zostavení vlády v roku 2016 sa Fico musel stiahnuť. Prepadli ho vážne zdravotné problémy a po hospitalizácii v NÚSCH mu bola vykonaná operácia srdca a vložený dvojnásobný by-pass.

Robert Fico sa narodil 15. septembra 1964 v Topoľčanoch. Do poslaneckých lavíc NR SR zasadol prvýkrát v roku 1992 za SDĽ. V roku 2006 vyhral so stranou Smer-SD parlamentné voľby a spolu s ĽS-HZDS a SNS sformoval koalíciu, následne sa stal predsedom vlády. Od roku 2010 do roku 2012 pôsobil v opozícii. V roku 2012 získala jeho strana 44,41 % hlasov. V roku 2016 získal smer 28,28 % všetkých hlasov. Bývalý premiér podal v marci 2018 demisiu.

Foto: ilustračné

Robert Fico
18
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM