Barbara Dallosová Regióny Kultúra

Robo (23) prinesie do Kremnice niečo nové: Kus poctivej pouličnej gastronómie!

Pouličné food festivaly naberajú na popularite. V Kremnici bude takáto akcia novinkou. Za všetkým stojí mladý Kremničan Robo Palík a jeho tím.

Ilustračný obrázok k článku Robo (23) prinesie do Kremnice niečo nové: Kus poctivej pouličnej gastronómie!
Zdroj: archív R. Palíka

Mini food festival bude v letnej ponuke podujatí v Kremnici novinkou. Na priestranstve pod hradbami (pri autobusovej stanici) sa bude festival jedla a nápojov konať v sobotu 15. júla.

Gurmánsky zážitok pod holým nebom

Gastronomické akcie tohto typu si získavajú čoraz viac priaznivcov po celom svete. Priniesť festival do Kremnice skrsol v hlave mladého rodáka Roba Palíka.

,,Inšpirácia prišla tak nejako sama, baví ma robiť eventy, ktoré majú nápad a šmrnc. Mini food fest som vymyslel pretože chcem, aby sa v Kremnici robili zaujímavé a kvalitné akcie a aby mesto bolo viac a viac živé," vysvetľuje Robo, ktorý momentálne žije v Bratislave, do rodného mesta sa však vracia rád. Profesionálny barman a barista, ktorý ma na konte niekoľko ocenení, pred časom oživil v Kremnici i tradíciu mestského plesu.

Ako zdôrazňuje organizátor, zásluhy si ale nechce privlastňovať. Za prvým Mini food festom stojí celý tím ľudí. ,,Som veľmi vďačný a nesmierne hrdý na tím ľudí, ktorý mám okolo seba a s ktorým organizujem aj Mini food fest. Každý pridal nejakú časť do celku a spolu sa dopĺňame. To sa mi páči, že aj vo veciach, v ktorých ja nemám až tak jasno, tu mam ľudí, ktorí vedia, ako na to,„ dodáva. Na otázku, ktorý krok v organizačných prípravách bol najnáročnejší, reagoval: ,,Keď človek niečo robí poctivo a s vášňou a má okolo seba správnych ľudí, nič sa mu nezdá byť náročné.“

Niečo pre celé rodiny

Cieľom akcie je priniesť do Kremnice kúsok z poctivej gastronómie v podobe street pokrmov s netradičným open-air stolovaním. Snahou premiérového festivalu je ukázať, že kvalitné jedlá a nápoje vznikajú aj u nás, preto sú pozvané výhradne slovenské značky a podniky. Návštevníci sa môžu tešiť na rôzne sladké aj slané špeciality, napríklad skvelé domáce burgre z vychytenej banskobystrickej reštaurácie alebo rôzne variácie mini wafflí. Nebude chýbať ani poctivé remeselné pivo, kvalitná káva a osviežujúce drinky. Organizátori sľubujú aj sprievodný program a hraciu zónu pre tých, ktorí prídu ochutnávať aj s deťmi.

,,Z každého partnera a z každej značky sa veľmi teším a zároveň si to vážim. Ak všetko vyjde ako má, a ak bude festival úspešný, tak veľmi rád budem pokračovať v jeho tradícii," vysvetľuje Robo s tým, že už v týchto chvíľach prebiehajú aj prípravy na ďalší ročník spomínaného kremnického plesu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM