Marek Vatraľ Kultúra

Rockeri z Drietomy zverejnili nový VIDEOKLIP: Natáčal sa v známom trenčianskom podniku

Rocková formácia Pell Mell 59 z okresu Trenčín zverejnila nový oficiálny videoklip. Vystihuje ho jednoduchosť a čistota. Pozrite sa, ako vyzerá...

Ilustračný obrázok k článku Rockeri z Drietomy zverejnili nový VIDEOKLIP: Natáčal sa v známom trenčianskom podniku
Zdroj: Pell Mell 59 / Facebook

Rocková formácia Pell Mell 59 z Drietomy vznikla približne v roku 2006 a pod súčasným názvom vystupuje od roku 2007. Najsamprv síce hrala prevzaté verzie piesní, no postupne sa začala formovať ako autorská hudobná skupina hrajúca prevážne vlastnú tvorbu. Počas svojho pôsobenia prešla viacerými zmenami nielen v zostave, ale aj žánrovo.

Minulý rok dokonca vydala nový album Poď von!, ktorý symbolicky pokrstila na futbalovom ihrisku v Drietome. Len nedávno stihla predstaviť aj štvrtý oficiálny videoklip Nedostupná, ktorý jej členovia natáčali v priestoroch Piano clubu v Trenčíne. Vyťaženosť kapely potvrdzuje aj šnúra letných koncertov s rovnomenným názvom Poď von Tour 2018, ktoré odohrá v niekoľkých slovenských mestách vrátane Česka.

Veselý rock

O tom, k akému hudobnému štýlu kapela inklinuje, sme sa zhovárali s bubeníkom Róbertom Bredschneiderom.

„Povedal by som, že naša kapela hráva veselý festivalový rock. Niektoré žánrové prvky sú dokonca inšpirované ska alebo punkom. Prevážne máme veselé a zábavné texty zo života, “ upresnil Róbert, ktorý udáva kapele rytmus.

Nový videoklip

V súvislosti s kapelou nás ešte zaujímalo, za akých okolností vznikal spomínaný videoklip k piesni Nedostupná, ktorý sa na internete objavil iba minulý týždeň. „Práve túto pieseň napísal náš basgitarista. Je to presne ten tip skladby, ktorá ak má človek múzu vznikne spolu s textom za jednu hodinu. V podstate ide o veselý song o chlapcovi, ktorý sa snaží zbaliť nedostupné dievča. Vyplýva to už zo samotného textu. Čo sa videoklipu týka, pôvodne sme chceli niečo farebné a jednoduché, nakoľko predchádzajúce klipy sme mali príbehové. Aj z toho dôvodu sme sa ho rozhodli natočiť v trenčianskom Piano clube," objasnil Róbert.

Zdroj: YouTube.com

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM