Webnoviny - Svet

Rockový Dunafest bude o tolerancii

WEBNOVINY.SK

Foto: SITABRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Najväčší rockový festival na južnom Slovensku s názvom Dunafest, ktorého ušľachtilým cieľom je šírenie myšlienky tolerancie, sa bude už po druhý raz konať v Dunajskej Strede.

Zaujímavosťou Dunafestu je, že predstavovanými kapelami mapuje hudobnú scénu na Slovensku aj v Maďarsku. Tento rok sa počas dvoch festivalových dní predstaví 18 hudobných skupín z oboch krajín. Každú krajinu bude na festivale, ktorého hlavným heslom je Tolerancia, reprezentovať deväť kapiel.

Návštevníci sa tak môžu tešiť na zoskupenia ako Arzén, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Konflikt, Desmod, Rómeó Vérzik, Slobodná Európa, Polemic, Tublatanka, Horkýže Slíže, Demjén Ferenc a mnoho ďalších.

Jury, spevák skupiny Konflikt a spoluorganizátor festivalu, ktorý sa bude konať v dňoch 22. až 23. júla, o podujatí povedal: „Festival sme sa rozhodli zorganizovať na základe priateľstiev, ktoré máme nielen my, ľudia z brandže, ktorí sa poznajú už mnohé roky, ale hlavne ako reakciu na rôzne pokusy politikov nahovoriť ľuďom na oboch stranách Dunaja, že si nerozumieme.“ Ako vysvetlil, práve opak je pravdou.

„Minuloročná účasť viac ako päťtisíc ľudí na rozbiehajúcom sa festivale dokázala, že hudba je mostom, ktorý spája. Hudba nepozná hranice, národnosť, vek, farbu pleti a dokonca ani jazykové bariéry. Je jej dobre všade tam, kde sú ľudia, ktorí sa chcú baviť. A Dunafest je toho dôkazom,“ dodal.

V predaji sú už jednodňové a dvojdňové vstupenky na festival v cene 12 a 20 eur. Viac informácií o festivale možno nájsť na webovej stránke dunafest.sk.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM