Ľubomír Hudačko Zo zahraničia

Rodina Addamsovcov už takmer celá vymrela: JEDINÝ, ktorý všetkých prežil, je Gomez

John Astin sa koncom marca dožil 93 rokov a je jediný žijúci spomedzi hercov kultovej seriálovej klasiky, rodiny Addamsovcov.

Ilustračný obrázok k článku Rodina Addamsovcov už takmer celá vymrela: JEDINÝ, ktorý všetkých prežil, je Gomez
5
Galéria
Zdroj: csfd.sk/American Broadcasting Company/reprofoto YouTube.com/@FoundationINTERVIEWS

Úmrtím Lisy Loring z januára tohto roka sa už takmer celá vetva hereckej elity z kultového seriálu Rodina Addamsovcov pobrala na druhý svet.

Výnimkou je len hlava rodiny, Gomez Addams.

Vlastným menom John Allen Astin je dnes 93-ročný muž, ktorý prežil všetkých. Viaceré príbehy jeho spolupútnikov z kultovej klasiky zo 60. rokov mali neraz krutý koniec.

Predčasné úmrtia

Infarkty či iné problémy so srdcom, alebo komplikácia po operácii zobrali život Carolyn Jones (Morticia), Jackiemu Cooganovi (strýko Fester) alebo Tedovi Cassidymu (sluha Lurch).

Ako prvá opustila svet stará mama (Maria Blake/Blossom Rock), ktorá zomrela v roku 1978.

Po nej nasledoval hneď o rok spomínaný sluha Lurch, ktorý mal iba 46 rokov. V rokoch 1983 a 1984 stratil Gomez aj svoju milovanú Morticiu a tiež brata, strýka Festra.

Z podarenej rodinky tak ostali na svete Pugsley (Ken Weatherwax), bratranec Itt (Felix Silla) a Wednesday (Lisa Loring).

Filmový Gomez nežije

V tejto zostave sa mohli stretávať dlhých 30 rokov, až kým naposledy nevydýchol aj spomínaný seriálový syn Pugsley (2014).

Poslednými žijúcimi tak boli okrem Gomeza už len vlasatý bratranec a rozkošná dcérka. Tí napokon takisto opustili hlavu rodiny skôr, stalo sa tak v rokoch 2021, resp. 2023.

Trikrát ženatý vegetarián

John Astin tak ostal z celej seriálovej vetvy ako úplne posledný žijúci.

Zaujímavosťou je, že jeho nasledovník v role Gomeza vo filmovej podobe (Rodina Addamsovcov 1991, resp. 1993) Raul Julia, taktiež zomrel, ešte v roku 1994.

Na šarme a typickom šibalskom úsmeve však Astinovi neubral ani úctyhodný vek. V minulosti sa mihol napríklad aj v seriáli Krok za krokom, alebo To je vražda, napísala. Má 4 vlastné deti a jedno adoptované, ženatý bol trikrát a je vegetarián.

archívne foto

Ojektívom: Herca Johna Astina najviac preslávila rola Gomeza Addamsa
5
Galéria
Zdroj: csfd.sk/American Broadcasting Company
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM