Webnoviny - Svet

Rodina zbitého fanúšika žaluje Los Angeles Dodgers

WEBNOVINY.SK

Los Angeles DodgersFoto: SITA, APLOS ANGELES 25. mája (WEBNOVINY) – Rodina fanúšika bejzbalového tímu San Francisco Giants, ktorého 31. marca v Los Angeles brutálne zbili priaznivci Dodgers, podala žalobu na konkurenčný kalifornský klub a jeho majiteľa Franka McCourta. Bryan Stow sa v otvárací deň sezóny bejzbalovej MLB po zápase svojho tímu na ihrisku Dodgers stal obeťou násilníkov. Dvaja opití priaznivci domácich zbili 42-ročného muža v drese Giants na parkovisku pri štadióne tak, že ten pre vážnu fraktúru lebky upadol do kómy a odvtedy je stále v kritickom stave. Minulý týždeň ho previezli do San Francisca.

Podnet bol podaný na súde v Los Angeles a uvádza sa v ňom, že domáci klub sa dopustil hrubej nedbanlivosti, keď sa nepostaral o lepšiu bezpečnosť návštevníkov zápasu. Okrem toho vyčítajú Stowovi príbuzní Dodgers aj slabé osvetlenie parkoviska. Oba tieto faktory mali „poskytnúť ideálnu príležitosť na páchanie rôznych trestných činov“, na čo, žiaľ, doplatil práve Stow.

Polícia v súvislosti s útokom zadržala 31-ročného Giovanniho Ramireza, ale zatiaľ ho neobvinila. Druhého agresora zatiaľ nevypátrali, to isté platí o žene, ktorá mala oboch páchateľov odviezť na aute z miesta činu. Právnik Dodgers Jerome M. Jackson uviedol, že klub aj jeho majiteľ sa budú proti žalobe brániť. Súdny spor môže ešte zhoršiť situáciu vlastníka Franka McCourta, ktorého manželka Jamie sa chce rozviesť a vedenie MLB preto pristúpilo k prevzatiu riadenia organizácie. Klub bude zrejme na predaj.

Samotní obyvatelia Los Angeles zahanbení správaním dvoch svojich spoluobčanov finančnými darmi prispeli na nákladnú lekársku starostlivosť o Stowa. Prispeli aj oba kluby, Dodgers sumou 25-tisíc a Giants 10-tisíc dolárov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM