Webnoviny - Svet

Roháčovi predĺžili vyšetrovaciu väzbu

WEBNOVINY.SK

Jozef Roháč.Foto: SITA/Martin HavranBUDAPEŠŤ 23. mája (WEBNOVINY) – Maďarský súd predĺžil vyšetrovaciu väzbu Jozefovi Roháčovi. Prípad súvisí s jeho údajným podielom na vražde maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa z roku 1998. Mestský súd v Budapešti o tom informoval dnes prostredníctvom svojej internetovej stránky. Roháč zostane v predbežnej väzbe, až kým súd prvého stupňa nevynesie vo veci jeho obvinenia verdikt, čo však môže byť najneskôr 20. augusta.

Slovenské úrady zatkli Roháča ešte 18. februára na základe medzinárodného zatykača a v polovici apríla ho vydali do Maďarska. Roháč strávil dva roky v maďarskej väznici za zneužitie výbušnín pri pokuse zavraždiť podnikateľa Zoltána Seresa.

Roháč sa v júni 1997 snažil podnikateľa zabiť bombou na diaľkové ovládanie, tá však zlyhala. Roháčovi pripisujú aj účasť na bombovom útoku v centre Budapešti z júla 1998, ktorý si vyžiadal štyri obete, za čo ho však ešte neodsúdili.

Maďarské úrady sa taktiež domnievajú, že skupina pod Roháčovým vedením je zodpovedná aj za útoky na centrálu politickej strany Fidesz a obydlia dvoch členov parlamentu, ktoré sa odohrali na jar a v lete 1998 rovnako v Budapešti.

Na Slovensku bol v minulosti Roháč obvinený spolu s Imrichom Oláhom, ktorý už nežije, z vraždy Róberta Remiáša. Tomu v roku 1996 vybuchlo auto v bratislavskej Karlovej Vsi. Trestné stíhanie v roku 2006 zastavili.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM