Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Rohatá „pomstiteľka“: Koza omylom odpálila granátový systém, zranila ruských vojakov

Ukrajinská koza sa zatúlala z miestnej farmy a spôsobila pohromu. Ruských vojakov tak zranila pasca, ktorú sami nastražili.

Ilustračný obrázok k článku Rohatá „pomstiteľka“: Koza omylom odpálila granátový systém, zranila ruských vojakov
Zdroj: pixabay.com

Náhoda vie niekedy vystrúhať naozaj bizarné situácie. K jednej takej došlo aj vo vojnou zmietanej Ukrajine. Hoci viaceré časti krajiny sú v posledných mesiacoch doslova bojiskom, stále v nich žijú ľudia. A tiež zvieratá.

Zranila ich vlastná pasca

O rozruch v malej dedinke v Záporoží sa postarala obyčajná koza. Príbeh priniesol portál DailyMail.

Ruskí okupanti mali okolo miestnej nemocnice, ktorú obsadili, nainštalovaný granátový nástražný systém. Ten, pochopiteľne, nachystali pre nepriateľa. Nepočítali však s tým, že celý plán im zmarí koza. Nečudo, napadlo by vám to?

Hospodárske zviera sa zatúlalo z neďalekej farmy a náhodou zachytilo lanko, ktoré bolo súčasťou systému. Granáty tak koza nechtiac odpálila a zranila niekoľko ruských vojakov. Presnejšie informácie o rozsahu zranení vojakov nie sú známe a tiež sa nevie, či nehodu prežila samotná koza.

Zelenského výzva

Bizarný príbeh s kozou prišiel v čase, keď ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opäť vyzval na urýchlenie dodávok ťažkých zbraní. Argumentoval tým, že intenzívne vzdušné a delostrelecké útoky zo strany Ruska majú za cieľ zničenie celého regiónu Donbas.

„Musíme oslobodiť našu krajinu a dosiahnuť víťazstvo, ale rýchlejšie, omnoho rýchlejšie,“ povedal Zelenskyj vo videoposolstve a zopakoval požiadavku svojej krajiny o silnejšie a rýchlejšie zbrane. Zelenskyj často zdôrazňuje, že Ukrajina potrebuje zbrane rýchlo a vo väčšom množstve.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM