ELA Politika

Rokovanie o obrannej dohode sa zmenilo na CIRKUS: Piskot, oblievanie vodou a POTÝČKA!

Národná rada Slovenskej republiky dnes zažíva nevídané chvíle. Priamo v parlamente to vyzerá ako medzi školákmi.

Zdroj: TASR/Martina Kriková

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) zvolal poslanecké grémium, dôvodom bol neporiadok v rokovacej sále v úvode schôdze o obrannej dohode s USA. Poslanci ĽSNS blokovali rečnícky pult napriek tomu, že ich šéf parlamentu vykázal zo sály za nenosenie respirátorov.

Potýčka o vlajky

V parlamente to dnes vyzerá ako v cirkuse a vypukla aj potýčka o vlajky. Peter Krúpa a Andrej Medvecký (obaja ĽSNS) sa pred začiatkom diskusie o obrannej dohode postavili k rečníckemu pultu aj so slovenskou vlajkou.

Najprv poslanci ĽSNS prišli pred rečnícky pult so slovenskou vlajkou. K pultu prišli aj Jana Bittó Cigániková a Miroslav Žiak (obaja SaS) s ukrajinskou vlajkou.

Jeden z kotlebovcov im vlajku oblial, druhý pribehol k pultu a vytrhol im ju z rúk.

Po pár sekundách sa kotlebovci vyfarbili, keď Žiaka oblial Krúpa a po ňom aj s Medveckým namočili vlajku. Potom dorazili ďalší opoziční poslanci a ukrajinskú vlajku im vytrhli z rúk a zobrali. Aby toho nebolo málo, jeden z nich strhol Žiakovi z tváre respirátor.

Piskot na Naďa

V rozprave sa slova ujal aj minister obrany Jaroslav Naď. Mnohí opoziční poslanci začali pískať na píšťalkách. Po tom, čo Kotleba prišiel k Naďovi, schôdzu prerušili a situáciu budú riešiť na poslaneckom grémiu.

Napriek vykázaniu zo sály poslanci ĽSNS naďalej blokujú rečnícky pult. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa preto snažil dohodu predložiť zo svojho miesta.

Jeho prejav však prerušoval piskot opozičných poslancov i predseda ĽSNS Marian Kotleba, ktorý prišiel priamo za ním. Kollár preto opätovne zvolal grémium. VIDEO nájdete TU.

Rokovanie o obrannej dohode sa zmenilo na CIRKUS
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM