Svet Správy Technológie

Rolls-Royce má problémy s leteckými motormi: Zruší 4600 pracovných miest

Britský výrobca leteckých motorov Rolls-Royce vo štvrtok oznámil, že zruší 4600 pracovných miest. Uviedol to len niekoľko dní po varovaní pred novými problémami s jedným z jeho kľúčových produktov, motormi pre lietadlá Boeing Dreamliner.

Ilustračný obrázok k článku Rolls-Royce má problémy s leteckými motormi: Zruší 4600 pracovných miest
Zdroj: TASR

Prepustenie približne 9 % z 55 000 zames­tnancov je tak ďalším kolom redukcie počtu pracovných miest. Generálny riaditeľ Warren East si vo svojej trojročnej stratégii dal za cieľ zvýšiť konkurencieschop­nosť Rolls-Royce. Jeho snahu ale negatívne ovplyvnili problémy s rýchlejším opotrebovaním komponentov v rôznych modeloch motorov, vrátane tých, ktoré sa používajú vo veľkých lietadlách Dreamliner či Airbus A380.

Spoločnosť Rolls-Royce uviedla, že náklady na zníženie počtu zamestnancov, ktoré sa majú zaúčtovať v rokoch 2018, 2019 a 2020, dosiahnu 500 miliónov libier (566,83 milióna eur). Britský koncern očakáva, že mu reštrukturalizácia prinesie ročné čisté úspory nákladov vo výške 400 miliónov GBP v roku 2020.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Spoločnosť Rolls-Royce, ktorá už nie je prepojená s výrobcom luxusných automobilov, v uplynulých rokoch zrušila viac ako 5000 pracovných miest. A v roku 2016 znížila dividendy v dôsledku klesajúcich ziskov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM