han Šport Futbal

Ronaldo dáva ZBOHOM svetovému futbalu: Vybral si klub, kde za rok zarobí cez 200 miliónov

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal oficiálne novou posilou saudskoarabského Al-Nassr FC.

Ilustračný obrázok k článku Ronaldo dáva ZBOHOM svetovému futbalu: Vybral si klub, kde za rok zarobí cez 200 miliónov
Zdroj: Instagram.com/alnassr_fc

Klub potvrdil podpis zmluvy s 37-ročným útočníkom v piatok na svojej twitterovej stránke.

„Píše sa história. To to nie je iba podpis, ktorý bude inšpirovať klub k väčším úspechom, ale bude zároveň aj inšpiráciou pre celú saudskoarabskú ligu, národ a budúce generácie, pre chlapcov a dievčatá, aby sa neustále zlepšovali. Vitaj, Cristiano, v novom domove,“ uviedol klub na sociálnej sieti, kde zároveň pripojil fotografiu Ronalda pózujúceho s novým dresom s obľúbeným číslom sedem.

„Už sa teším, ako budem objavovať novú futbalovú ligu v novej krajine,“ vyhlásil portugalský reprezentant. Podľa agentúr AFP a AP vyprší jeho zmluva v júni 2025.

Zarobí balík

Zahraničné médiá už pred oficiálnym podpisom informovali, že sa Ronaldo dohodol s Al-Nassr na dvaapolročnej zmluve, ktorá mu garantuje základný ročný plat 75 miliónov amerických dolárov. Aj s komerčnými kontraktmi by si mohol zarobiť až 214 miliónov USD za sezónu.

Ďalšie aktuálne témy

Divoký rok

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty skončil v novembri v Manchestri United, ktorého vedenie i trénera Erika ten Haga predtým skritizoval v televíznom rozhovore. Ponuku od nemenovaného klubu zo Saudskej Arábie dostal Ronaldo už v lete, ale vtedy sa rozhodol ešte pokračovať na Old Trafforde.

V anglickom tíme však vypadol zo základnej zostavy a mal nezhody s koučom ten Hagom. Tridsaťsedemročný útočník sa do Manchestru vrátil vlani po 12 rokoch, medzitým hral za Real Madrid a Juventus Turín.

Sklamanie na MS

Majstrovi Európy z roku 2016 sa nedarilo ani v portugalskom drese na MS v Katare. V úvodnom dueli sa síce vďaka gólu do siete Ghany (3:2) stal prvým hráčom v histórii, ktorý skóroval na piatich svetových šampionátoch, ďalší presný zásah však už nepridal.

Po vyradení vo štvrťfinále s Marokom (0:1) sa začal individuálne pripravovať v tréningovom centre Realu Madrid.

Al-Nassr je deväťnásobný majster Saudskej Arábie. Tím trénuje Francúz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Rím, Lyonu či Marseille.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM