Futbal

Rozbehli sa postupové kalkulačky: Slováci na záver skupiny musia zdolať Azerbajdžan a čakať

Zvíťaziť v Trnave nad Azerbajdžanom a dúfať v remízu v Cardiffe medzi Walesom a Maďarskom. Iba pri naplnení takýchto dvoch výsledkov si vybojujú slovenskí futbalisti priamu účasť z kvalifikácie na EURO 2020.

Ilustračný obrázok k článku Rozbehli sa postupové kalkulačky: Slováci na záver skupiny musia zdolať Azerbajdžan a čakať
15
Galéria
Zdroj: TASR

Z E-skupiny si už postup zaistili chorvátski vicemajstri sveta, ktorí v sobotu v Rijeke otočili v druhom polčase duel so SR, vyhrali 3:1 a stali sa víťazmi skupiny.

Ak sa tento scenár nenaplní, Slováci dostanú druhú šancu v play off cez Ligu národov. Baráž vyžrebujú 22. novembra, hrať sa bude na dva zápasy v marci budúceho roka. Zverenci českého trénera Pavla Hapala sú v tabuľke s 11 bodmi štvrtí, na tretí Wales strácajú bod, na druhé Maďarsko dva. Azerbajdžan v sobotu doma prehral s Walesom 0:2 a je beznádejne posledný s jediným bodom za domácu remízu s Chorvátmi.

Po stretnutí v Rijeke Hapal urobil v nominácii kozmetickú zmenu na poste brankárov, keď Dominika Greifa zo Slovana, ktorý mal problém s ramenom, nahradil Dominik Holec z MŠK Žilina. Podľa trénera SR bolo po prehre na Istriji najdôležitejšie dobre zregenerovať a psychicky sa naladiť na záverečný duel v skupine.

„Musíme dobre zregenerovať, času nie je veľa. Musíme sa nachystať. Základ je zdolať Azerbajdžan. Je to posledný zápas, chceme sa rozlúčiť so slovenskými fanúšikmi víťazstvom. Hráčov som sa v kabíne spýtal, či je niekto, kto tomu neverí, že ešte máme šancu postúpiť. Nikto sa neozval, nikto nezdvihol ruku, inak by sa, poviem to tak, ‚pakoval domov‘. Šanca tu je, my urobíme maximum,“ povedal Hapal.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Výsledku v Rijeke je škoda, ale treba dať hlavy hore. Nič nie je stratené, ešte stále môžeme dúfať v dobrý výsledok cez kvalifikáciu. Treba vyhrať domáci zápas s Azerbajdžanom a uvidí sa, ako to bude ďalej. Vieme, o čo v zápase pôjde a určite chceme slovenským fanúšikom priniesť víťazstvo,“ vyjadril sa kapitán mužstva Marek Hamšík.

Slováci majú s Azerbajdžanom pozitívnu bilanciu 6 víťazstiev a jedna prehra. V júni vyhralo Slovensko v Baku vysoko 5:1. Duel v Trnave má výkop o 20.45 SEČ a povedú ho rozhodcovia z Ukrajiny, ako hlavný Serhij Bojko. Zápas v priamom prenose prinesie RTVS.

Tabuľka:
1. Chorvátsko 17 – postup
2. Maďarsko 12
3. Wales 11
4. SLOVENSKO 10
5. Azerbajdžan 1

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Slováci prehrali v Chorvátsku 1:3
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM