Stanislav Černák Regióny

ROZHOVOR s novou Miss Slovensko: Bola som v šoku a nemohla som tomu uveriť

Svojou krásou a prirodzeným šarmom očarila porotu v súťaži Miss Slovensko až natoľko, že sa stala novou kráľovnou krásy. Reč je o Laure Longauerovej (18) z nášho regiónu. Prečítajte si rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s novou Miss Slovensko: Bola som v šoku a nemohla som tomu uveriť
Zdroj: Webnoviny.sk

Len nedávno ste si na našich stránkch mohli prečítať rozhovor so žiarskou miss. Exotická kráska zo Žiaru: Som hrdá polovietnamka, reakcie okolia si nevšímam! Pre veľký úspech vám prinášame aj rozhovor aj s víťazkou celej súťaže, Laurou Longauerovou. Pochádza z neďalekej Detvy.

Kto ti ako prvý gratuloval po vyhlásení výsledkov?

Ako prvá mi zagratulovala Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková, čo bolo pre mňa obrovskou cťou. Keď sa na mňa v tej chvíli usmiala, vedela som, že sa mi to nesníva.

Od finále už prebehlo niekoľko dní. Ako s odstupom času vnímaš svoju výhru?

Prvé dni som si svoju výhru vôbec neuvedomovala, musela som sa uštipnúť, aby som uverila, že to nie je len sen. Postupne si zvykám, a to veľmi rada :) Verím, že svoju výhru využijem čo najlepšie.

S úspechom v Miss Slovensko prichádza aj viacero nových povinností. Uvedomuješ si, čo všetko ťa teraz čaká?

Zatiaľ ešte neviem, čo všetko ma čaká. Zameriavam sa teraz hlavne na maturitu a po nej sa budem naplno venovať svojim povinnostiam. Verím, že ma čaká pekný rok, plný nových ľudí a zážitkov. Najviac sa teším na Miss World, na ktoré sa budem svedomito pripravovať.

Zažila si počas finálového večera aj nejaké podrazy, či rivalitu medzi finalistkami?

Na začiatku súťaže som rátala, že niečo také sa môže stať, veď predsa je to súťaž a vyhrať chce asi každá, no nikdy by som nebola povedala, aký úžasný kolektív dievčat si nájdem. Pred finálovým večerom sme sa navzájom podporovali, smiali sa a dokonca sme si dali aj pokrik. Prežila som s nimi krásne mesiace a odnesiem si zážitky na celý život. Je pár dní po finále a mne už teraz všetky chýbajú.

Aký najlepší a najhorší zážitok si odnášaš z účasti v tejto súťaži?

Nemôžem povedať, že by som si zo súťaže odniesla zážitok, ktorý by som označila za najhorší. Všetky chvíle boli pre mňa nezabudnuteľné. Najkrajší zážitok bol určite okamih, keď som pri vyhlasovaní titulu Miss Slovensko 2014 počula svoje meno.

Čakala si vôbec takýto úspech?

Nie nečakala, pretože konkurencia bola naozaj veľmi veľká. Všetky dievčatá boli nielen krásne, ale aj inteligentné, charizmatické a každá bola niečím výnimočná, takže vyhlasovanie výsledkov bolo až do konca pre mňa napínavé.

Vďaka tomuto úspechu sa ti zmení život, si na to pripravená?

Som na to pripravená a veľmi sa na túto zmenu teším :)

Vždy si snívala o kariére modelky?

Už v mladšom veku som sa prihlasovala na podobné súťaže, bola som vo viacerých agentúrach a chcela som sa venovať modelingu, ale keď som mala odcestovať do zahraničia, tak som sa vždy rozhodla pre školu, ktorá bola pre mňa vždy prioritou. Neľutujem to, zo školy si odnášam čo najviac a teraz, keď som už dospelá, som pripravená na zmenu.

Aké sú najbližšie plány novej Miss Slovensko?

Najbližšie budem mať v máji ústnu maturitnú skúšku a potom sa budem naplno venovať svojim povinnostiam. Budem sa zúčastňovať rôznych akcií a pripravovať sa na Miss World.

Žiješ v Detve. Dá sa povedať, že po dlhých 18 rokoch má tento región ďalšiu missku. V roku 1996 vyhrala túto súťaž Vladimíra Hreňovčíková zo Zvolena. Je pravda, že v tom čase si sa iba narodila, ale spomínaš si vôbec na toto meno?

Na toto meno si spomínam veľmi dobre, pretože Vladimíra nás spolu s Luciou Povrazníkovou obliekala do kolekcie spoločenských šiat, ktoré vytvorili špeciálne na finálový večer. Obidve k nám boli veľmi milé a šaty boli krásne.

Si študentkou strednej školy v Banskej Bystrici. Plánuješ pokračovať v štúdiu alebo sa chceš venovať modelingu či aktivitám, ktoré vyplývajú z tvojho víťazstva?

Ešte pred mojím úspechom v súťaži som chcela ísť na Vysokú školu ekonomickú v Prahe, ale keďže som človek, ktorý rád robí jednu vec a poriadne, tak školu preruším a budem sa naplno venovať svojim povinnostiam.

Žila tvojím postupom do finále miss aj škola a žiaci v nej?

V škole na začiatku vôbec nevedeli, že som sa do Miss Slovensko prihlásila, dozvedeli sa to až z oficiálneho predstavenia finalistiek. Študenti ma podporovali na našej školskej stránke, držali mi palce, všetci boli ku mne milí, ústretoví a ja som im za to veľmi vďačná.

Nemali tvoji profesori problém s množstvom vymeškaných hodín?

Vôbec nie. Počas štyroch rokov som patrila k študentom, ktorí vzorne pristupujú k učeniu a k chodeniu do školy, takže vedeli, že vymeškané učivo si doberiem.

Keďže v Banskej Bystrici študuješ, asi tu občas aj tráviš svoj voľný čas. Ktoré miesta či aktivity v našom meste vyhľadávaš najradšej?

Veľmi rada nakupujem s maminou v známom obchodnom centre alebo si sem idem len tak sadnúť s kamarátkami. Počas prvých dvoch rokoch na strednej škole som chodila na kurzy salsy, ktoré viedol Richard Križan. Na kurzoch som spoznala úžasných ľudí a veľmi rada som tu trávila svoj voľný čas, len škoda, že času bolo popri škole tak málo.

Mala si už možnosť, rozprávať sa po finále so svojimi spolužiakmi, či učiteľmi? Ako na tvoj úspech zareagovali?

Keď som po finále prišla do školy, tak cez prvú hodinu mi spolužiaci pogratulovali a dali mi nádhernú kyticu. Všetci sa so mnou tešili a blahoželali, bol to krásny zážitok.

Mnoho ľudí ti fandilo pri televíznej obrazovke a mnoho najmä chlapcov si kladie otázku, má Laura priateľa?

Áno mám priateľa a som s ním veľmi šťastná :)

Si historicky prvou misskou z Detvy. Myslíš si, že sa prístup obyvateľov vášho mesta k tebe zmení?

Ľudia budú možno viac vnímavejší, ale verím, že ich prístup ku mne sa nezmení. Veď ja som stále tá istá Laura ako predtým.

Detva je nádherné podpolianske mesto. Prezraď, ktoré je tvoje najobľúbenejšie miesto v tomto meste a prečo?

Nemôžem odpovedať inak, ako miesto, kde bývam. Doma si dokážem poriadne oddýchnuť, načerpať sily a cítim tu pokoj. Nech som kdekoľvek, domov sa vždy rada vraciam a všade si ho nosím vo svojom srdci.

Ďalšia podobná otázka… Keby si mala vziať nejakého zahraničného hosťa, na aké miesta v Detve by si ho rozhodne zaviedla?

Detva je veľmi pekné mesto a keď ho navštívia zahraniční hostia, tak sa im tu veľmi páči. Zobrala by som ho na Poľanu, kde je krásna príroda najmä vodopád Bystré, ale nesmiem zabudnúť na každoročnú akciou Folklórne slávnosti pod Poľanou, kde môžu turisti vidieť stánky s miestnymi výrobkami, výšivkami, nástrojmi alebo aj tradičné remeslá. Odohráva sa tu nezabudnuteľný program plný folklórneho tanca a spevu.

Modelingu asi podriaďuješ všetko, ale predsa len. Pri čom si oddýchne Laura Longauerová?

Najviac si oddýchnem doma pri pozeraní dobrého filmu, pri varení s maminou alebo na prechádzke s priateľom.

A na záver zopár priamych otázok na telo. Úprimne, čo ti prvé preblesklo hlavou, keď si začula, že si to práve ty, čo sa stala novou Miss Slovensko?

Túto otázku dostávam často a nikdy neviem, ako mám na ňu odpovedať. V tej chvíli som nemyslela na nič, bola som v šoku a nemohla som tomu uveriť. Uvedomila som si to až po pár dňoch a som šťastná, že porota sa rozhodla pre mňa. Dúfam, že svoju šancu využijem čo najlepšie.

Mala si trému a z čoho najväčšiu? Opadalo to na pódiu, alebo to bolo ešte dokonca horšie a ani poriadne si si niektoré momenty, ktoré sa počas finále odohrávali, neuvedomovala?

Pred finálovým večerom som mala menšiu trému, pretože to sledovali ľudia v televízii a my sme sa mali odprezentovať čo najlepšie ako vieme. Najväčšiu trému som mala pred úvodným tancom, pretože sme tancovali na vysokých topánkach, ale strach už po prvých sekundách pesničky prešiel a ja som si každý okamih večera užívala s úsmevom na tvári.

Myslíš si, že sa ti podarí udržať pri zemi a toto víťazstvo z teba neurobí nafúkanú celebritu? Myslíš na tieto veci a snažíš sa zostať normálnym dievčaťom, alebo je to v tejto situácii ťažký oriešok?

Toho sa vôbec nebojím, vďaka dobrej výchove mojej mamy. Vždy som sa riadila zásadou, že človek nech dokáže v živote čokoľvek, nesmie zabúdať na to, že aj on je len človekom ako ostatní. Ja sa nesnažím zostať normálnou, ja som stále normálna, taká istá a obyčajná Laura ako predtým :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM