Peter Simon Kultúra

Rožňavčanka Karmen Pál-Baláž (20) v ROZHOVORE: S touto kapelou sa chystá koncertovať!

Ambiciózna hudobníčka Karmen z nášho mesta dostala ponuku, a nie hocijakú. Prečítajte si, s ktorou známou kapelou sa pustila do spolupráce.

Ilustračný obrázok k článku Rožňavčanka Karmen Pál-Baláž (20) v ROZHOVORE: S touto kapelou sa chystá koncertovať!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyspovedali sme hudobníčku Karmen Pál-Baláž (20) z Rožňavy, ktorá nedávno zahviezdila v známej speváckej súťaži, prebojovala sa do finále a umiestnila na krásnom treťom mieste. Parádna ponuka na seba nenechala dlho čakať. Okrem toho nám prezradila oveľa viac. Čítajte v rozhovore.

Ako vnímaš odstupom času účinkovanie v speváckej súťaži?

To, že som sa prihlásila do súťaže, neľutujem, bol to jeden z najlepších krokov v mojom živote. Dalo mi to veľmi veľa skúseností, zviditeľnila som sa, spoznala som veľa nových ľudí, ktorí sa v hudobnej sfére pohybujú. Takže to, že som tam bola, vnímam jedine pozitívne.

Čo ťa čakalo po príchode domov?

Keď som prišla domov, čakala ma rodina, návštevy blízkych a kamarátov. Oni to celé vnímali tiež veľmi pozitívne, boli radi, že som sa na to dala a že som to zvládla. Podporovali ma veľmi v súťaži, boli tam so mnou každú jednu nedeľu na prenose a dávali mi veľa energie. Som im za to nesmierne vďačná, že aj napriek veľkej diaľke sa rozhodli byť so mnou stále. Prvý večer po príchode domov som sa bola prejsť v prírode, keďže vo veľkomeste mi to veľmi chýbalo.

Si dôkazom úspechu, posunula si sa vpred?

Tak jednoznačne som potrebovala odvahu a prekonať sa. Nebola to jednoduchá cesta, ale oplatilo sa pracovať na sebe. Ohľadom hudby robím iba to, čo stále, čo ma baví, hrám a spievam, idem ďalej. Ak by som to mala nejako prirovnať, tak som sa posunula o niekoľko kilometrov ďalej (úsmev). V súťaži som spievala aj také pesničky, o ktorých som ani nesnívala, že ich niekedy skúsim spievať (Aerosmith, Queen, Tina, atď.), a to ešte hneď pred obrovským publikom a pred kamerami. Každým jedným kolom som prekročila nejakú svoju hranicu a prekonala som sa.

Ostala si s niekým v kontakte zo speváckej súťaže?

S porotcami nie som v kontakte po súťaži, aj keď viem, ak budem bezradná a potrebovať v niečom poradiť, tak sa na nich môžem obrátiť a ochotne mi pomôžu. V kontakte sme skôr so súťažiacimi, že si sem tam niečo napíšeme a vidíme sa na spoločných akciách.

Zverejnila si video s kapelou PEHA, spievala tam aj Katka Knechotvá. Ako si sa k nim dostala?

Áno, hrali spolu a dostala som sa k nim tak, že ma kapela oslovila na spoluprácu. V tom videu už pozývame ľudí na náš prvý spoločný koncert na Morava Music Fest. Projekt sa volá tak ako sme písali aj k videu a spomenuli PEHA & Karmen Pál-Baláž. No jedná sa o to, že proste spolu ideme hrať, ideme makať. Táto ponuka ma veľmi potešila, veľmi sa už teším na našu spoločnú prácu.

Odznelo aj to, že pripravujete nové piesne, ako vnímajú chalani novú posilu?

Nechcem veľmi nič nateraz prezrádzať, lebo zatiaľ ja sama neviem. Treba začať spolu robiť, a časom sa všetko ukáže. Už sa vo veľkom pripravujeme na náš prvý spoločný koncert. Hlavné nateraz je, že už spolu pracujeme a dávame dokopy repertoár. Vnímajú to podobne ako ja, že treba začať robiť a potom sa veci vykryštalizujú.

Viac o hudobnej formácii Peha a Karmen Pál-Baláž nájdete TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM