Ondrej Chamraz Svet Zo zahraničia

Rozprávková ponuka: Nasťahujte sa do talianskeho regiónu a dostanete 25-tisíc eur

Keď talianske dedinky začali predávať domy za 1 euro, vyzeralo to príliš dobre na to, aby to bola pravda. No najnovšia ponuka z Talianska je ešte lákavejšia, ako tá predchádzajúca.

Ilustračný obrázok k článku Rozprávková ponuka: Nasťahujte sa do talianskeho regiónu a dostanete 25-tisíc eur
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Talianský región Molise, ležiaci východne od Ríma, sa rozhodol zaplatiť ľuďom až 25-tisíc eur. O nevšednej ponuke informovala CNN.

Podmienka je jednoduchá, presťahujte sa do jednej zo 106 dedín v regióne. Úrady chcú týmto krokom zvrátiť ostrý pokles populácie v oblasti. Obávajú sa totiž postupného vymieranie miestnych komunít a miestnej kultúry.

Každý, kto sa rozhodne prijať túto lákavú ponuku, bude v priebehu troch rokov dostávať 700 eur každý mesiac ako výpomoc pri usadení sa v regióne Molise.

Znie to až príliš lákavo? Máte pravdu! Aj tu je „malý“ háčik.

Od každého, kto začne poberať sľúbené príspevky sa očakáva, že si založí vlastný malý biznis, ktorým môže byť napríklad malá reštaurácia, obchod, či malý penzión.

Týmto štýlom sa taliansky región snaží zabrániť, aby sa z ich krásnych tradičných dediniek stali opustené obce bez života.

Viacero talianskych dedín sa podľa CNN musí popasovať s podobnými problémami, keďže mladí ľudia sa totiž húfne začali sťahovať do väčších miest. Ponuka začne platiť od 16. septembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM