Aktualizované Krimi

Zásah NAKA v sídle Penty: Haščáka zadržali a obvinili, FOTO z miesta

Policajná razia prebieha v bratislavskom Digital Parku. Sídlo finančnej skupiny obsadili ozbrojení policajti.

Ilustračný obrázok k článku Zásah NAKA v sídle Penty: Haščáka zadržali a obvinili, FOTO z miesta
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V bratislavskom Digital Parku, kde sídli finančná skupina Penta, zasahovali ozbrojení policajti. TASR to potvrdil očitý svedok, upozornil na to Denník N. Na mieste boli desiatky kukláčov.

Šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Informovali o tom portál Aktuality a Denník N. Policajti boli na mieste aj s Jaroslavom H.

Krátko po medializovaní zásahu napísal premiér Igor Matovič na sociálnej sieti status: „Mafia je len tak silná, ako slabý je štát. Bodka“.

Reakcia Penty

Zásah polície v priestoroch finančnej skupiny Penta a obvinenie jej spolumajiteľa Jaroslava H. sú neprimerané a neopodstatnené. Uviedol to hovorca finančnej skupiny Martin Danko.

Jaroslav H. sa v utorok podľa hovorcu zúčastnil na plánovanom výsluchu. Mal sa týkať „starého podozrenia z trestnej činnosti z údajného nelegálneho obchodovania s nahrávkami z kauzy Gorila“.

Šéfovi Penty bolo po výsluchu vznesené obvinenie. „V tejto záležitosti, ako aj počas viac ako ôsmich rokov trvajúceho vyšetrovania kauzy Gorila poskytoval Jaroslav H. vždy plnú súčinnosť,“ tvrdí Danko.

Obvinenia odmietajú

Jaroslav H. tiež odmieta akékoľvek nelegálne konanie v súvislosti s aktivitami bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby Ľubomíra A. „Podnikne všetky právne kroky na svoju ochranu,“ povedal Danko.

Šéfa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. mal podľa medializovaných informácií obviniť policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mafia je len tak silná, ako slabý je štát. Bodka

Posted by Igor Matovic on Tuesday, December 1, 2020
Zásah NAKA v sídle Penty: Haščáka zadržali a obvinili, FOTO z miesta
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM