han Šport Hokej

Rus Ovečkin dal hokej BOKOM a oznámil tú najhoršiu správu: Môj otec zomrel

Ruský hokejista Alexander Ovečkin informoval v stredu o úmrtí otca Michaila.

Ilustračný obrázok k článku Rus Ovečkin dal hokej BOKOM a oznámil tú najhoršiu správu: Môj otec zomrel
Zdroj: TASR/AP

Klub zámorskej NHL Washington Capitals dal v utorok svojmu kapitánovi voľno, aby mohol odletieť do Moskvy po urgentnej hospitalizácii jeho otca, ktorého dlhé roky trápili problémy so srdcom. Informovali o tom zámorské weby.

Na druhý deň prišla správa o jeho úmrtí. „Môj otec dnes zomrel. Ďakujem všetkým za podporu, prosím o rešpektovanie súkromia mojej rodiny v týchto náročných chvíľach,“ napísal na Instagrame Ovečkin, ktorý nehral už v utorňajšom zápase proti Caroline Hurricanes a nezahrá si proti rovnakému tímu ani v sobotu.

Ovečkin je v prebiehajúcej sezóne líder bodovania Washingtonu, na konte má 32 gólov a 22 asistencií v 54 stretnutiach. Do rodnej krajiny cestoval už počas sezóny 2008/2009, keď chcel byť s vážne chorým starým otcom. Vynechal vtedy dva zápasy.

Takmer stále hrá

Počas svojej 18-ročnej kariéry v NHL vynechal Ovečkin iba 48 zápasov a Capitals prehrali 25 z nich. „Celú sezónu a aj tie predchádzajúce sme museli hrať zápasy bez kľúčových hráčov. Bude nám chýbať. Sme lepší tím, keď je v zostave, ale zatiaľ ho musia nahradiť iní hráči,“ reagoval na absenciu kapitána tímu dánsky útočník Lars Eller.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM