han Zo zahraničia

Rusi vstúpili do Charkova: Boje v Kyjeve si vyžiadali život šesťročného chlapca, FOTO

Svet sa zobudil do ďalšieho rána vojenského konfliktu. Ruským jednotkám sa v nedeľu ráno podarilo vstúpiť do Charkova, druhého najväčšieho mesta Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Rusi vstúpili do Charkova: Boje v Kyjeve si vyžiadali život šesťročného chlapca, FOTO
26
Galéria
Zdroj: TASR/AP

S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom v nedeľu informovala spravodajská stanica BBC.

Šéf charkovskej regionálnej správy Oleh Sinehubov uviedol, že ľahké vojenské vozidlá „vtrhli do mesta“ a zdá sa, že ruskí vojaci sú už v jeho centre.

Obyvateľov mesta Sinehubov vyzval, aby nevychádzali z bytov a domov. „Neopúšťajte úkryty! Ozbrojené sily Ukrajiny likvidujú nepriateľa. Žiadame civilistov, aby nevychádzali do ulíc.“

Ruské jednotky sa priblížili k Charkovu, ktorý leží asi 20 kilometrov od hranice s Ruskom, krátko po tom, ako Moskva vo štvrtok nariadila vpád na Ukrajinu. Až do nedele však zostávali na perifériách a nesnažili sa preniknúť do tohto mesta, keď ďalšie jednotky prechádzali oblasťou hlbšie na ukrajinské územie, približuje AP.

Ďalšie mestá

Sirény varujúce pred možným náletom sa v nedeľu okolo 06.00 h rozozvučali aj v meste Rivne na západe Ukrajiny a v Luck na severozápade krajiny. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

Moskva tvrdí, že jej vojaci „úplne“ obkľúčili juhoukrajinské mesto Cherson, ako aj mesto Berďansk na juhovýchodnom pobreží Ukrajiny. Informuje o tom agentúra AFP a odvolaním sa na nedeľňajšie vyhlásenie hovorcu ruského ministerstva obrany.

Ako je na tom Kyjev, čítajte na ďalšej strane.

Vojna na Ukrajine 3. deň: Pod paľbou a na úteku
26
Galéria
Zdroj: Twitter.com/Dmytro Kuleba
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM