Zo Slovenska

Rušňoparáda prilákala tisíce ľudí, FOTO: Nechýbali najväčšie železničné skvosty!

Počas uplynulého víkendu sa v Košiciach konal 18. ročník obľúbenej Rušňoparády. Jedinečné podujatie pritiahlo do metropoly východu tisíce ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Rušňoparáda prilákala tisíce ľudí, FOTO: Nechýbali najväčšie železničné skvosty!
13
Galéria
Zdroj: TASR

Najväčšia slovenská prehliadka železničnej histórie i súčasnosti prilákala do košického rušňového depa počas uplynulého víkendu tisíce návštevníkov. Na 18. ročníku Rušňoparády sa predstavili dve desiatky parných, motorových a elektrických rušňov zo Slovenska i zahraničia, ako aj početné ďalšie atrakcie.

Tradičným lákadlom bola Točňoparáda s prezentáciou starých rušňov. Na akcii bolo možné obdivovať maďarskú lokomotívu z roku 1910, ktorá sa využíva pre potreby historického filmu – napríklad v novej verzii filmu Winnetou, ďalej Krutwig – posledný typ parného rušňa vyrábaného v bývalom Československu či „holywoodsku hviezdu“ z filmu Peacemaker – Sergeja.

Záujemcovia si mohli prezrieť aj maďarský prezidentský salónny a reštauračný vozeň zo 60. rokov minulého storočia, vozeň umeleckého vlaku T.R.A.M, ale aj rušeň Siemens Vectron, najmodernejší prírastok vo flotile ZSSK.

V tradičnej ponuke boli aj obľúbené jazdy s parným rušňom alebo letecký prepad vlaku. Súčasťou sú rôzne ukážky, výstavy modelov, mobilná vyhliadková veža, ale aj pečenie gruľovníkov. Program doplnili nostalgické jazdy vlakmi do regiónov, kyvadlové vlaky do nákladnej stanice či okružnú jazdu Retrobusom. Ťahákom podujatia bol koncert skupiny S hudbou vesmírnou.

Zábery z Rušňoparády si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Rušňoparáda v Košiciach pritiahla davy: Jedinečná atmosféra zachytená na FOTKÁCH
13
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM