han Hokej

Ružička si ide "BOMBY"! Slovenský mladík dokonale zatienil aj hviezdneho Ovečkina

Slovenský hokejista Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2 a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Ružička si ide "BOMBY"! Slovenský mladík dokonale zatienil aj hviezdneho Ovečkina
Zdroj: TASR/AP

Dvadsaťtriročný útočník zaznamenal šiesty gól v sezóne a pridal dve asistencie. V štrnástich zápasoch NHL nazbieral 13 bodov (6+7) a stal sa najproduktívnejším Slovákom v histórii Flames.

Gól a dve asistencie

Ružička nastúpil v treťom útoku, odohral 12:32 minút a prihral na prvé dva góly domácich v zápase. V závere prvej tretiny vybojoval puk v útočnom pásme a pekne nahral na úvodný gól Blakeovi Colemanovi.

“Aby som bol úprimný, videl som voľný priestor a tak som to tam hodil,” povedal Ružička o prvom góle pre nhl.com.

Na začiatku druhej časti sa slovenský útočník podieľal na zásahu Andrewa Mangiapaneho a v tretej tretine sám skóroval. V 54. minúte mu Mikael Backlund poslal prihrávku vzduchom na modrú čiaru, slovenský útočník si rukavicou skrotil puk a prekonal v nájazde Charlieho Lindgrena strelou zápästím.

Ďalšie aktuálne témy

Je vo forme

Týmto gólom zvýšil náskok „plameňov“ na 3:1, bol to teda zároveň aj víťazný gól. Okrem bodov nazbieral aj tri plusky, jeden bodyček a jednu strelu na bránku. Ružička v 44 zápasoch v drese Calgary nazbieral 24 bodov (11+14) a stal sa najproduktívnejším slovenským hokejistom v drese Flames, keď prekonal zápis Ronalda Petrovického (21 bodov, 9+12 v 107 zá­pasoch).

Feherváry sa zranil

V drese hostí odohral obranca Martin Fehérváry len necelých 10 minút, po súboji s Milanom Lucicom opustil ľad v 2. tretine pre zranenie v hornej časti tela. Po hite kanadského veterána si Fehérváry držal ľavú ruku, okamžite zamieril do šatne a už sa na ľad nevrátil.

Podľa The Athletic opustil Fehérváry šatňu s popruhom na ľavej ruke, čo signalizuje pravdepodobne problémy s ramenom. Zranenie prišlo v nevhodnom čase, mladý slovenský obranca bol vo forme, keď skóroval v dvoch predchádzajúcich dueloch za sebou.

Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin nastúpil na 1300. zápas v NHL, v drese jedného klubu dosiahol túto métu ako 14. hráč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM