Eva Mikulová Správy

Spoločnosť Ryanair pozastaví linku z Londýna do Košíc

Letecká spoločnosť Ryanair ruší na obdobie zimného letového poriadku 2019/2020 letecké spojenie Londýn (Southend) - Košice.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Ryanair pozastaví linku z Londýna do Košíc
12
Galéria
Foto: Eva Mikulová / Zdroj: Eva Mikulová

Ako informuje Letisko Košice na svojej oficiálnej stránke, spoločnosť Ryanair ruší linku z Košíc do Londýna – Southend počas zimného letového poriadku.

Linka bola prevádzkovaná od apríla 2019 trikrát týždenne. Cestujúci však budú môcť vďaka ďalšiemu nízkonákladovému prepravcovi (Wizz Air) aj naďalej lietať z Košíc do Londýna 7× týždenne.

Zakúpené letenky refundujú

Nateraz posledný let na tejto linke je plánovaný na 26. októbra tohto roku. Cestujúci, ktorí majú zakúpené letenky na termíny po tomto dátume, majú nárok na kompenzácie a je potrebné, aby v tejto súvislosti kontaktovali priamo leteckého dopravcu.

Ryanair očakáva v roku 2020 o 5 miliónov menej prepravených cestujúcich ako pôvodne plánoval. Dôvodom sú omeškané dodávky lietadiel Boeing 737 MAX.

V tomto roku mal mať vo flotile 5 týchto lietadiel a do leta 2020 až 58 lietadiel tohto typu. Pokles dodávok oproti plánu mal v celej sieti Ryanairu za následok zatváranie základní a aj liniek, ktoré už boli v predaji.

Z letiska Southened boli okrem Košíc pozastavené letecké spojenia aj do destinácií Dubrovník(Chor­vátsko), Kodaň (Dánsko) a Kluž(Rumunsko).

Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Michael Tmej: „Rozhodnutie leteckej spoločnosti Ryanair zrušiť v zimnom letovom poriadku 2019/2020 letecké spojenie musíme prijať ako fakt. Letecký priemysel je mimoriadne turbulentné odvetvie a regionálne letiská sú akýmkoľvek krízam vystavené ako prvé. S Ryanairom, ale aj inými leteckými spoločnosťami, budeme naďalej intenzívne komunikovať a presviedčať ich na otvorenie najmä tých leteckých spojení, po ktorých je dlhodobo intenzívny dopyt – ako napríklad Dublin, či viacero destinácií v severnom Anglicku.”

Portfólio leteckých spoločností lietajúcich z Košíc je dostatočne diverzifikované. Pôsobia tu prepravcovia Austrian Airlines, LOT Polish Airlines, České Aerolínie, Eurowings a Wizz Air, s ktorými môžu cestujúci naďalej lietať do celého sveta.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM