Správy

Ryanair škrtá tisíce letov: Obmedzenia a zmeny sa dotknú aj bratislavského letiska

Letecká spoločnosť Ryanair zruší do konca októbra približne dvetisíc plánovaných letov. Obmedzenia sa dotknú aj liniek na bratislavskom letisku.

Ilustračný obrázok k článku Ryanair škrtá tisíce letov: Obmedzenia a zmeny sa dotknú aj bratislavského letiska
Zdroj: TASR

Po tlaku cestujúcich, spotrebiteľských organizácií a upozorneniach Európskej únie (EÚ) írska letecká spoločnosť Ryanair zverejnila zoznam všetkých letov, ktoré zruší do konca októbra. Doteraz spoločnosť informovala len o letoch do 20. septembra.

Ryanair v tejto súvislosti uviedol, že k rušeniu letov sa snažil pristupovať tak, aby mohol poškodeným cestujúcim ponúknuť čo najviac alternatívnych spojov, aby komplikácie spojené s najnovšou situáciou boli pre pasažiera čo najmenšie.

Približne 2000 zrušených letov

Celkovo by v priebehu šiestich týždňov malo byť zrušených okolo 2000 letov, pričom veľa škrtov sa týka liniek z londýnskeho letiska Stansted, Milána-Bergama a Dublinu. Okrem toho sa rušenie dotkne napríklad aj letísk v Barcelone, Lisabone, Bruseli-Charleroi, Madride, Porte a rímskeho letiska Fiumicino.

Medzi zrušenými sú aj pondelkové lety z Londýna do Bratislavy a naopak, a to 25. septembra, 2., 9., 16. a 23. októbra.

Ryanair už skôr prisľúbil, že ešte v pondelok 18. septembra bude kompletný zoznam zrušených letov uvedený na internetovej stránke spoločnosti ryanair.com a cestujúci, ktorých sa to bude týkať, budú priamo informovaní a ponúknu im náhradné lety alebo plnú kompenzáciu ceny letenky.

Väčšine zákazníkov ponúknu náhradu

Šéf spoločnosti Michael O'Leary sa za vzniknutú situáciu ospravedlnil s tým, že firma zbabrala plánovanie dovoleniek pilotov. Poukázal však na to, že zrušené lety zasiahnu necelé 2 % pasažierov, pričom väčšine z nich bude ponúknutý náhradný let v ten istý, prípadne nasledujúci deň. Tí, ktorí náhradný let nebudú môcť alebo nebudú chcieť prijať, dostanú späť plnú cenu letenky, ako aj kompenzáciu na základe európskeho nariadenia EU261.

Zoznam všetkých zrušených letov si môžete pozrieť na stránke spoločnosti Ryanair.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM