RÝCHLE SPRÁVY

Doprava: Situácia pod Tatrami sa mierne zlepšila, je však stále komplikovaná

Poprad 4. februára (TASR) - Tretí kalamitný stupeň na cestách v okrese Kežmarok a Poprad ostáva v platnosti aj v sobotu večer. Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marcel Polomský TASR potvrdil, že situácia sa mierne zlepšila, naďalej je však veľmi komplikovaná.

"Popoludní to bolo naozaj veľmi zlé, teraz trochu menej sneží a fúka, ubudlo aj trochu áut, ale meteorologická výstraha platí až do nedele (5.2.) do 10.00 h, takže sme v pohotovosti a všetky dostupné mechanizmy sú v teréne," uviedol Polomský.

Cestárom sa podarilo počas dňa sprejazdniť cestu I/18 z Popradu smerom na Levoču, ostáva však obojsmerne uzavretá diaľnica D1 Mengusovce - Spišský Štvrtok. Aktuálne sú podľa Polomského síce s ťažkosťami, ale zjazdné všetky cesty I. a II. triedy v regióne. Cestári však museli uzavrieť cesty III. triedy z Kežmarku do Rakús a Strání pod Tatrami. "Ospravedlňujem sa obyvateľom týchto obcí za komplikácie, ale nie je priestor na to, aby sme ich vyčistili, dostaneme sa k tomu až v nedeľu, kým trochu neutíchne vietor," skonštatoval Polomský.

Vodiči na sociálnej sieti upozornili na viaceré autá, ktoré skončili mimo vozovky. Autobus napríklad zapadol pri Starej Lesnej v smere z Veľkej Lomnice, cestárske auto skončilo mimo cesty medzi Lendakom a Výbornou.

aan ima

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín