RÝCHLE SPRÁVY

Doprava: V okresoch Poprad a Kežmarok vyhlásili cestári druhý kalamitný stupeň

Poprad 4. februára (TASR) - Na cestách v okresoch Poprad a Kežmarok aktuálne platí druhý kalamitný stupeň. Po zasadnutí krízového štábu to pre TASR potvrdil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marcel Polomský s tým, že situáciu komplikujú najmä nezodpovední vodiči, ktorí križujú cesty a znemožňujú prejazd cestárskym autám.

"Aktuálne je uzavretá diaľnica aj cesta I/18 smerom na Prešov, preto sa s vypätím všetkých síl snažíme udržať zjazdnú aspoň cestu II/536 z Janoviec cez obec Vlková až do Kežmarku. Museli sme však z údržby vylúčiť niektoré cesty III. triedy. Situácia je veľmi zlá, počasie je výnimočne nepriaznivé," zhodnotil Polomský. Diaľnicu pod Tatrami uzavreli po hromadnej nehode približne tridsiatich áut, ktorá sa stala medzi Popradom a Spišským Štvrtkom. Po "starej ceste" z Popradu na Prešov cez Švábovce autá polícia púšťa len výnimočne za snežným pluhom. Pre zlú viditeľnosť a poveternostné podmienky je však naďalej uzavretá.

"Zvažovali sme aj vyhlásiť III. kalamitný stupeň, na krízovom štábe sme si však dohodli kroky, ktoré spravia hasiči, policajti a ako budeme ďalej postupovať. Teraz už len apelujem na vodičov, aby ostali doma. Potrebujeme vyčistiť cesty, ale je to veľmi náročné, keď nám vytvárajú prekážky na cestách," uzavrel Polomský.

aan ima

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín