RÝCHLE SPRÁVY

OTS:MAJOR STARTUP EXIT V MAĎARSKU

BUDAPEŠŤ, 6. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Hiventures, najvýznamnejšia maďarská VC, uzavrela ďalší úspešný odchod. Spoločnosť Complytron, ktorá ponúka služby náležitej starostlivosti v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí (AML), získala spoločnosť Anglo-Hungarian SEON, najrýchlejšie rastúca spoločnosť na predchádzanie podvodom na svete. Po transakcii - v prospech SEON - môže riešenie spoločnosti Complytron potenciálne osloviť nových globálnych finančných hráčov, ako sú Revolut, Nubank alebo Afterpay.

Rozširujúca sa online prítomnosť ľudí a podnikov otvára príležitosti na zneužívanie pre novú generáciu zločincov. Complytron, iba 4 roky starý maďarský startup, konkuruje tomuto trendu svojou automatizovanou službou povinnej starostlivosti vo vzťahu ku klientovi. Spoločnosť Hiventures investovala v roku 400 do startupu 000 2020 EUR, z ktorého teraz odchádza s výrazným výnosom.

Akvizícia tiež znamená expanziu spoločnosti SEON od jej investície do série B vo výške 94 miliónov dolárov v apríli 2022. Kombinácia riešenia SEON na predchádzanie podvodom a technológie AML spoločnosti Complytron do jednej platformy je ďalším významným krokom v boji za zníženie FinCrime a pomôže odvetviam, ako sú finančné technológie a elektronický obchod, predchádzať trestnej činnosti prostredníctvom svojich platforiem.

Portfólio spoločnosti Hiventures v súčasnosti zahŕňa takmer 450 startupov, čo z nej robí jedného z najaktívnejších investorov rizikového kapitálu nielen v regióne strednej a východnej Európy, ale aj v Európe. Tento východ je jedným zo štyroch najvýznamnejších východov realizovaných v roku 2022. "Sme hrdí na všetky výstupy, pretože ukazujú, že náš investičný koncept bol správny a potvrdzujú našu prácu na trhu. Okrem toho sme radi, že sa na globálnej scéne môže osvedčiť ďalšie inovatívne maďarské riešenie," zdôraznil Bence Katona, generálny riaditeľ spoločnosti Hiventures.

O spoločnosti Hiventures

Hiventures, súčasť maďarskej skupiny MFB, je jednou z najväčších firiem rizikového kapitálu v strednej a východnej Európe. Podporuje celý maďarský podnikateľský ekosystém kapitálom a odbornými kompetenciami vo výške viac ako 420 miliónov EUR vrátane inovatívnych začínajúcich podnikov s veľkým potenciálom rastu, tradičných MSP a veľkých korporácií. Spoločnosť Hiventures sa zaviazala k udržateľnému a konkurencieschopnému podnikateľskému ekosystému v regióne strednej a východnej Európy. Ďalšie podrobnosti nájdete na webovej stránke spoločnosti.

Szilvia Biró, biro.szilvia@hiventures.hu; +36202722462

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín