RÝCHLE SPRÁVY

Pakistan: Polícia zabila dvoch hľadaných talibov

Pešávar 4. februára (TASR) - Dvoch veliteľov z militantnej organizácie Pakistanský Taliban (TTP) usmrtila polícia pri operácii v provincii Chajbar Paštúnchvá na severozápade Pakistanu. Píše o tom agentúra AP s odvolaním sa na sobotné vyhlásenie miestnych oficiálnych predstaviteľov.

Po relatívne nedávnom vzplanutí násilností v uvedenom administratívnom územnom celku Pakistan zintenzívnil operácie proti militantom z TTP (Tehríke Tálibáne Pákistán).

Islamistickí fundamentalisti z tejto organizácie ukončili prímerie s pakistanskou vládou vlani v novembri a svojim bojovníkom nariadili, aby podnikali útoky po celom Pakistane.

Obaja políciou najnovšie zabití predáci TTP boli hľadaní v súvislosti s usmrtením piatich policajtov a takisto aj v spojitosti s útokmi na bezpečnostné stanovištia. Vláda za ich dolapenie alebo zneškodnenie vypísala odmenu vo výške zhruba 7259 dolárov.

Policajná operácia, pri ktorej boli uvedení dvaja talibovia zabití, sa uskutočnila v dedine Hund v okrese Svábí. Policajti pri nej okrem usmrtenia uvedených veliteľov zatkli štyroch talibov a zhabali pušný prach, ručné granáty, útočné pušky vzoru Kalašnikov a elektronické rozbušky.

2 dem

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín