Zlatica Gregorová Správy

S budovaním nového športoviska už začali: Ovál vyrastá na Hornej v Šali, FOTO

V Šali pribudne nové moderné športovisko. V týchto dňoch sa začalo s jeho výstavbou.

Ilustračný obrázok k článku S budovaním nového športoviska už začali: Ovál vyrastá na Hornej v Šali, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Zaujímavé využitie

V tomto aktuálnom projekte má prsty Mesto Šaľa a Duslo a.s. Šaľa. Obaja aktéri sa spojili pre dobrú vec. Peniaze, ktorými chcel šaliansky podnik dotovať budúcu cyklotrasu, môže mesto využiť pri vzniku ihriska. Mesto na výstavbu cyklotrasy totiž medzičasom získalo Nenávratný finančný príspevok a tak sa peniaze od Dusla – pôvodne plánované päťpercentné spolufinancovanie, mohli využiť inak.

Z eurofondov

„Duslo podporí výstavbu cyklotrasy sme­rujúcej zo šalianskej mestskej časti Veča do priemyselného areálu firmy 60 000 eurami. Presne touto sumou malo mesto spolufinancovať výstavbu cyklotrasy, na ktorú sme získali nenávratný finančný príspevok z eurofondov,“skon­štatoval pred časom primátor Jozef Belický.

Oplotený areál na Hornej ulici pri Základnej škole J. Murgaša je už poriadne preoraný a vidieť už aj budúci oválny tvar objektu. Okrem zrekonštruovanej ulice v tejto časti pribudne teda aj riadne športovisko.

Tartanový povrch

Pôvodná antuka má byť vymenená za tartan, ktorý je pre svoj umelý povrch veľmi často využívaný na atletických štadiónoch. Súčasťou areálu bude aj priestor na skoky do diaľky. Bežecký ovál aj skákanie do diaľky bude môcť využívať aj verejnosť s prihliadnutím na prevádzkové hodiny ihriska. Celý areál by mal byť dokončený približne v polovici septembra tohto roka.

S budovaním nového športoviska už začali, vyrastá na Hornej v Šali, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Bezecky oval na Hornej je vo vystavbe #sport #sala24 #radost #ihrisko

A post shared by Šaľa24 (@sala.dnes24.sk) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM