ELA Politika

S Dankom sa policajti NEVEDELI skontaktovať a tak mu dali FÚKAŤ až 15 hodín po nehode

Predsedníctvo SNS vyjadrilo plnú podporu predsedovi strany a podpredsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi.

Ilustračný obrázok k článku S Dankom sa policajti NEVEDELI skontaktovať a tak mu dali FÚKAŤ až 15 hodín po nehode
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Mala negatívny výsledok. V rovnakom čase bol vypočutý. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

Nevedeli sa s ním skontaktovať

K nehode došlo vo štvrtok krátko pred 23.30 h v bratislavskej Dúbravke na križovatke ulíc Saratovská – Repašského. Polícia pripomenula, že po príchode hliadky sa vodič ani motorové vozidlo na mieste nenachádzali.

„S podozrivým z predmetnej dopravnej nehody sa podarilo policajtom Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, ktorí vec objasňovali, skontaktovať až v piatok v čase o 14.30 h, keď bol vypočutý a podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom,“ dodala polícia.

Vo veci bolo začaté trestné stíhanie vo veci poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

„Podľa stanoviska dozor vykonávajúcej prokuratúry je uvedená trestná vec v štádiu prípravného konania, ktoré má neverejný charakter, a zverejňovanie akýchkoľvek informácií by vzhľadom na charakter veci a prebiehajúce štádium konania mohlo zmariť, prípadne sťažiť samotné dokazovanie,“ dodala polícia.

Danko potvrdil, že pri nehode narazil do stĺpa. Za incident sa ospravedlnil. Deklaroval, že v prípade potreby škodu zaplatí. Predsedníctvo SNS v pondelok Dankovi vyjadrilo podporu.

Viacero nejasností

Polícia sa vyjadrila až po štyroch dňoch, no na celom prípade je viacero nejasností. Už v piatok ráno pred 10. hodinou celé Slovensko vedelo, že nehodu spôsobil Andrej Danko, ktorý dokonca sám zverejnil video na sociálnej sieti. Video podľa všetkého natáčal v priestoroch kancelárie národnej rady. „Dal som aj súčinnosť polícii,“ tvrdí v ňom samotný Danko viackrát.

„Trafil som stĺp, no a čo, všetko zaplatím, som poistený, nie je to žiadny problém. Všetko je ohlásené na polícii.“ Danka totiž policajti našli až neskôr po nehode, podľa značky, ktorá zostala na mieste nehody a olejovej škvrny pred jeho garážou. Tá ich však priviedla k domu podpredsedu parlamentu.

K všetkému sa vyjadroval aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, ktorý sa doobeda ani slovom nezmienil, že sa s Andrejom Dankom polícia nevedela resp. nevie skontaktovať.

Šutaj Eštok tiež o žiadnej skúške na alkohol nehovoril. „Testovať niekoho s odstupom nejakých sedem hodín je už zbytočné,“ povedal len. Otázne je, aký význam to potom malo po 15 hodinách…

„Bola polnoc, semafor bol vypnutý a ja som išiel ošetriť aj nejaké svoje zranenia domov,“ povedal v nedeľu v relácii O 5 minút 12 na RTVS Andrej Danko. Ráno pri nehode pritom na otázky TV JOJ povedal, že sa nezranil vôbec. „Nie nie, nič, aj s autom som odišiel v pohode," odpovedal na otázku redaktora, či sa mu niečo nestalo.

Kryjú ho?

„Ak je pravda to, že polícia dala Andrejovi Dankovi fúkať až na ďalší deň o 14:30, tak ide o zlyhanie polície. Po 15 hodinách od nehody je predsa nemysliteľné, aby dokázali zistiť alkohol v dychu. Po takom čase mala polícia páchateľa jednoznačne zobrať na krvné testy, z ktorých by sa dalo spoľahlivo zistiť, či bol Andrej Danko v čase dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu alebo nie,“ napísal na sociálnej sieti Záchranár a poslanec KDH František Majerský. Ide podľa neho o zlyhanie polície a podozrenie, či sa nesnaží Danka niekto kryť.

František Majerský: Ak je pravda to, že polícia dala Andrejovi Dankovi fúkať až na ďalší deň o 14:30, tak ide o zlyhanie...

Posted by KDH on Monday, January 15, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM