Webnoviny - Svet

S. Williamsová sa stretne v 3. kole s Kirilenkovou

WEBNOVINY.SK

Serena WilliamsováFoto: SITA, APLONDÝN 23. júna (WEBNOVINY) – Americká tenistka Serena Williamsová nasadená ako siedma potrebovala aj vo svojom druhom zápase na treťom tohtoročnom grandslamovom turnaji tri sety, ba tentoraz dokonca obrat, ale už je v 3. kole dvojhry žien. Po wimbledonskom čistom hetriku a celkovo piatej miestnej trofeji siahajúca rekonvalescentka zvíťazila vo štvrtok v 2. kole na slávnej londýnskej tráve nad 19-ročnou Rumunkou Simonou Halepovou, 58. v hodnotení, v ich premiérovom vzájomnom súboji za 107 minút 3:6, 6:2, 6:1.

Na kurte č. 2 dominovala favoritka na víťazné údery 34:11, v nevynútených chybám ťahala pri svoj agresívnom štýle za kratší koniec (19:7). Serena nastrieľala 7 es a po svojom prvom podaní získala 88 % takto rozohraných fiftínov. Zvládla 15 z 22 zákrokov pri sieti a zužitkovala 4 z 10 brejkbalov, súperka využila svoju jedinú možnosť na prerazenie servisu a vďaka tomu si pripísala prvý set.

„Som rada, že vôbec môžem hrať. Azda sa moje výkony budú postupne zlepšovať. Dnes bolo trochu veterne a mne spočiatku chýbala uvoľnenosť, potom som sa však upokojila a vychutnala som si dianie na dvorci,“ povedala S. Williamsová a s úsmevom dodala: „Už sa zdá, že po návrate akoby som chcela hrať čo najdlhšie stretnutie na obnovenie zápasovej praxe.“

Serena sa v utorok po prekonaní Francúzky Aravane Rezaiovej, čo bol jej 200. zápasový triumf na tzv. Majors, posadila na lavičku na hlavnom dvorci, zakryla si tvár uterákom a vzlykala pod vplyvom emócií, plakala aj pri odchode z kurtu. Niekdajšia líderka svetového rebríčka WTA, ktorá sa v All England Lawn Tennis and Croquet Clube radovala aj v sezónach 2002 a 2003, pauzovala od svojho vlaňajšieho triumfu až do minulého týždňa. Najprv podstúpila dve operácie nohy, ktorú si zranila pri bizarnom incidente v jednej z mníchovských reštaurácií a potom bola „doslova na smrteľnej posteli“ pre pľúcnu embóliu, pričom jej zároveň z brucha vyoperovali hematóm. Dvadsaťdeväťročná mladšia zo známych tenisových sestier prehrala na prípravnom podujatí v anglickom Eastbourne s Ruskou Verou Zvonarevovou, ktorá tým dosiahla revanš za finále vlaňajšieho Wimbledonu.

Serena, teraz 25. v počítačovom poradí, sa medzi najlepšími 32 hráčkami stretne s Ruskou Mariou Kirilenkovou (27.) nasadenou ako dvadsiatou šiestou. V bilancii zo vzájomných súbojov vedie 3:0, vlani na antuke v Ríme zvíťazila 6:1, 6:4.

Stále platí, že najrýchlejšou rozlúčkou na vrcholnej úrovni je pre S. Williamsovú prehra v 2. kole melbournských Australian Open, a to so sestrou Venus. Ak by teraz neuspela už v nasledujúcom stretnutí, prepadla by sa v renkingu k 4. júlu až približne na 245. pozíciu. Od svojho terajšieho návratu ešte nehrala dvojsetový

Dvojhra žien – 2. kolo:
Serena Williamsová (USA-7) – Simona Halepová (Rum.) 3:6, 6:2, 6:1 za 107 minút

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM