Salmonela vo vzorkách brazílskeho mäsa: Hygienici potvrdili ďalší výskyt
Hygienici potvrdili výskyt salmonely v ďalších vzorkách brazílskeho mäsa. Vyplýva to z laboratórnych testov, ktoré dali urobiť.
Hygienici vzorky odobrali zo zariadení spoločného stravovania. Zistenia nahlásili do Rýchleho výstražného systému pre potraviny a krmivá. Prevádzkovateľom ho zakázali používať. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Zuzana Drobová.
Baktériu Salmonella Heidelberg potvrdili v troch vzorkách mrazených kuracích pŕs bez kosti a kože (COOPAVEL) pôvodom z Brazílie s dátumom spotreby v roku 2018. Baktériu Salmonella Minnesota našli zase v jednej vzorke mrazených kuracích pŕs pôvodom z Brazílie (BELLAVES).
Hlavný hygienik SR Ján Mikas vyzval spotrebiteľov i prevádzkovateľov stravovacích zariadení, aby spomínané mäso nepoužívali a aby kontaktovali regionálne úrady verejného zdravotníctva. Mimoriadne kontroly hygienikov budú pokračovať.
Foto: ilustračné