Správy Zo Slovenska

PROSBY obchodov, ktoré budú otvorené: Zabudnite na doterajší spôsob nakupovania!

Obchodné reťazce, ktoré majú výnimku a budú naďalej otvorené, apelujú na nákupné správanie ľudí.

Ilustračný obrázok k článku PROSBY obchodov, ktoré budú otvorené: Zabudnite na doterajší spôsob nakupovania!
62
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) v mene svojich členov (Billa, dm drogerie markt, Kaufland, Lidl, Metro, Terno a TESCO), vyzývať zákazníkov, aby pri nákupoch zohľadňovali svoje reálne potreby a nakupovali s mierou.

Aktuálne je podľa SAMO dôležité, najmä ohľaduplné správanie sa k sebe navzájom, čo pomáha aj obchodníkom, v efektívnejšom zásobovaní obchodov tovarom a následne aj jeho dokladaní do regálov.

Potravín a drogériového tovaru v obchodoch a na skladoch je podľa aliancie dostatok, vyzýva preto všetkých na pokoj a rozvahu aj pri ich nákupe.

Tovar nemusí byť

„My, členovia SAMO v spolupráci so svojimi dodávateľmi, robíme všetko pre to, aby sme zvládli zvýšený dopyt spotrebiteľov po potravinách a drogériovom tovare. Neustále monitorujeme situáciu a spolupracujeme s kompetentnými štátnymi orgánmi a úradmi verejného zdravotníctva, aby sme zabezpečili dodržiavanie ich odporúčaní,“ ubezpečila aliancia.

Napriek každodennému úsiliu viac ako 30-tisíc zamestnancov sietí členov, za čo im patrí obrovské uznanie a vďačnosť, je prirodzené, že pri nárazovom dopyte sa môže stať, že dočasne je niektorý tovar či produkt nedostupný.

„Chceme však ubezpečiť zákazníkov, že v takýchto prípadoch ide len o krátkodobý výpadok produktov súvisiaci s časom potrebným na doplnenie tovaru (priebežná objednávka od výrobcu, hľadanie alternatívnych dodávateľov, dodanie, doloženie tovaru na pult). Spolu s výrobcami a dodávateľmi potravín a drogériového tovaru vyvíjame maximálne úsilie, vďaka čomu sa nám darí dostatočne zásobovať predajne a obchody, za čo chceme poďakovať aj všetkým ľuďom pracujúcich pre našich dodávateľov,“ ubezpečila aliancia.

Členovia SAMO ubezpečili, že okrem každodenného zabezpečovania dostatočného množstva potravín a drogériového tovaru, venujú osobitnú pozornosť bezpečnosti svojich zamestnancov, a tiež zákazníkov.

„Prijímame všetky potrebné opatrenia, aby sme eliminovali možné riziko prenosu koronavírusu na minimum. A chceme všetkých ubezpečiť, že členovia SAMO dodržiavajú prísne hygienické štandardy, ktoré sme v tejto mimoriadnej situácii ešte zintenzívnili. Všetci naši kolegovia sú zaškolení a vedia, aké pravidlá na ochranu pred rizikom nákazy majú dodržiavať,“ uzavrela aliancia moderného obchodu.

Ako správne nakupovať?

  • Vyhnite sa nákupom v čase špičky. Nechajte deti doma a nákup urobte sami.
  • Nakupujte iba to, čo naozaj potrebujete. Ak sa nezmyselne zásobíte prehnaným množstvom produktov, ohrozíte jeho dennú dostupnosť pre iných.
  • Počas nákupu dodržujte bezpečnostnú vzdialenosť pri obslužných pultoch či platení.
  • Odporúčame platby bezhotovostným stykom, je to rýchlejšie a pohodlnejšie.
  • Ak je možné, použite samoobslužné pokladnice.
  • Ak máte rúško, prosím nasaďte si ho a noste ho počas celého pobytu v obchode tak, aby zakrývalo ústa aj nos.
  • Ak rúško nemáte, použite vreckovku, šál alebo akýkoľvek materiál na ochranu nielen seba, ale aj ostatných.
  • Pri nakupovaní dbajte na odporúčania zdravotníkov. Ani počas nakupovania sa nedotýkajte tváre, najmä pier, nosa a očí.
  • Ak máte kašeľ alebo nádchu, zakryte si ústa a nos lakťom alebo vreckovkou a vreckovku vyhoďte do koša. Na ľudí v obchode, prípadne na jedlo a iné výrobky, prosíme nekašlite a nekýchajte.
  • Nenaberajte čerstvé výrobky (najmä pekárske) holými rukami, ale prosím, používajte jednorazové rukavice, vrecká alebo kliešte.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM