HD Magazín Cestovanie

Šanca pre milovníkov turistiky: Opálové bane pri Prešove ponúknu nový okruh

Obdobie koronaizolácie v baniach využili naplno a dokončili nový okruh pre ďalšiu sezónu. Snahou je, aby návštevníci videli tohto roku viac ako doposiaľ.

Zdroj: Dnes24.sk

Od marca boli Slovenské opálové bane zatvorené. „Bolo to veľmi ťažké obdobie, počas ktorého sme čakali na znovuotvorenie ako na zázrak. Nie sme dotovaná atrakcia, nie sme hrad ani zámok. Existujeme a fungujeme len vďaka návštevníkom, ktorí k nám zavítajú,“ informujú zástupcovia z opálových baní pri Prešove na sociálnej sieti.

Viac ako doposiaľ

Obdobie koronaizolácie však využili naplno a dokončili nový okruh pre novú sezónu. Chcú tak, aby návštevníci videli tohto roku viac ako doposiaľ.

„A to aj v prípade, že ste u nás už niekedy boli. Ukážeme vám viac chodieb, viac banskej techniky, bude to dlhšia, zaujímavejšia a poučnejšia cesta našimi banskými dejinami, ktoré sa odohrávali nad Prešovom v Slanských vrchoch,“ pozývajú na výnimočný zážitok opálové bane.

Najstaršie na svete

Rok 2020 bude vhodný na dovolenku doma a teda aj na objavovanie jeho krás a podporu domáceho turistického ruchu. Veď svetové unikáty máme aj doma. Práve pri Prešove sa nachádzajú najstaršie opálové bane na svete.

„Je však nutné dodržiavať bezpečnostné opatrenia, bez rúšok to nepôjde. Samozrejmosťou je dezinfekcia prilieb a svietidiel, každý si však môže priniesť aj vlastné,“ dodali zástupcovia opálových baní.

A v obrazoch nájdete aj zábery na Včeliu záhradu, ktorá nedávno oslávila 1. rok existencie.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Bašta v Prešove, včely a starostlivosť o ne
10
Galéria
Zdroj: Vlastimil Slávik

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM