Webnoviny - Svet

SaS: Svoje predvolebné sľuby plníme

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Ľudovít Vaniher BRATISLAVA 18. augusta (WEBNOVINY) – Strana Sloboda a Solidarita je presvedčená, že plní svoje predvolebné sľuby. „Takmer 57 percent z nášho volebného programu sa dostalo do programového vyhlásenia vlády,“ zdôraznil na dnešnej tlačovej besede minister kultúry nominovaný SaS Daniel Krajcer. Ako zdôraznil, dodržali aj „veľký predvolebný“ sľub, že nikdy nepodporia grécku pôžičku. „Nepovažujeme za správne, ak chudobný požičiava bohatému,“ poznamenal. Krajcer vyhlásil, že SaS sa nevzdáva ani témy dekriminalizácie marihuany.

Predseda SaS Richard Sulík pripomenul, že sto dní od nástupu vlády uplynie 18. novembra, preto by sa malo hodnotiť až potom. Predstavitelia SaS odmietajú názory predsedu Smeru-SD Roberta Fica, že do programového vyhlásenia vlády sa dostalo iba päť percent z predvolebných sľubov a programy jednotlivých strán tvoriacich koalíciu boli nekompatibilné. Ako Sulík poznamenal, vo vyhlásení je aj najvyššia priorita SaS, ktorou je odvodový bonus.

„Je jasne napísané v programovom vyhlásení vlády, že ho zavedieme,“ pripomenul. „Programové tézy, s ktorými prišli jednotlivé strany, boli prijaté na základe širokého konsenzu a nie na základe mocenského pretláčania,“ doplnil ho poslanec Národnej rady SR za SaS Martin Poliačik.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM