Webnoviny - Svet

Sasanka útočí, na internete sú videá Sulíka s Kočnerom

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 23. februára (WEBNOVINY) – Na internete sa objavila ďalšia časť Sasanky, ktorá poukázala na vzťahy predsedu SaS Richarda Sulíka s podnikateľom Mariánom Kočnerom. Prepisy SMS správ však nahradilo sedem krátkych videií, na ktorých je zaznamenané stretnutie Sulíka s Kočnerom.

V čase rozhovoru bol šéf SaS predsedom parlamentu.

Priateľský rozhovor o politike

Videá sa objavili na webovej stránke sksasanka.tum­blr.com, na ktorej boli pred troma týždňami zverejnené druhé prepisy SMS komunikácie medzi Sulíkom a Kočnerom.

Na zostrihaných videách preberá Sulík pravdepodobne v byte Kočnera politiku, kupovanie poslancov, ale aj voľbu generálneho prokurátora. Rozhovor sa nesie v priateľskom duchu, muži si tykajú.

Kočner sa musí poradiť s právnikom

SaS sa zatiaľ k videám nevyjadrila. Sulík pre TA3 povedal, že ide o ilegálne získané nahrávky súkromných rozhovorov. Podnikateľ Kočner sa k videám vyjadrovať odmietol, TA3 povedal, že sa musí poradiť s právnikom.

Druhé SMS prepisy však SaS ešte v minulosti odmietla komentovať. „K prvým SMS sme sa veľmi podrobne vyjadrili. Ďalšie SMS nepriniesli nič nové, takže nevidíme dôvod nejako zvlášť to ďalej komentovať,“ vysvetlila hovorkyňa strany Tatiana Tóthová. Predseda SaS po zverejnení tzv. Sasanky potvrdil, že sa v roku 2010 stýkal s podnikateľom Mariánom Kočnerom a vymieňal si s ním SMS. Či mali rovnaké znenie, ako cituje dokument s názvom Sasanka, si Sulík nepamätá.

Závery uvedené v dokumente sú podľa Sulíka nezmyslom. „Začínajú sa stupňovať špinavé útoky proti SaS, tento pamflet je jedným z nich,“ povedal Sulík.

Na internete sa objavila aj zahraničná webstránka, ktorá oznamovala, že sa na nej už vo štvrtok objaví autentický zvukový videozáznam, ktorý „odhalí špinu v Slovenskej politike“. V stredu večer sa však text stránky zmenil a hovorí o recesii.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM