han Šport Futbal

Šéf SFZ Kováčik to povedal NAHLAS: Budeme prví v Európe, kde zakážu futbal!

Slovenských futbalistov čaká 8. októbra barážový duel EURO 2020 proti Írsku. Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik to vidí takto!

Ilustračný obrázok k článku Šéf SFZ Kováčik to povedal NAHLAS: Budeme prví v Európe, kde zakážu futbal!
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Kováčik verí, že zväz ako organizátor dokáže zabezpečiť testy na koronavírus všetkých účastníkov zápasu nie staršie ako 12 hodín. Duel je na programe 8. októbra v Bratislave.

Stihnú to?

Od 1. októbra sa nebudú môcť konať na Slovensku žiadne hromadné podujatia vrátane športových. Výnimku dostanú akcie, pri ktorých organizátor dokáže zabezpečiť negatívne testy na koronavírus všetkých účastníkov nie staršie ako 12 hodín. Po svojom pondelkovom zasadnutí o tom informoval ústredný krízový štáb, návrh ešte podlieha definitívnemu schváleniu.

„Pracujeme s variantom, že dokážeme zvládnuť situáciu s 12-hodinovým testom, ale, samozrejme, pracujeme so všetkými variantmi,“ povedal počas tlačovej konferencie Kováčik.

Ostrá kritika

Šéf SFZ zároveň skritizoval vládu SR za necitlivý prístup a pokúsi sa obmedzenia zvrátiť: „Aj s Úniou ligových klubov (ÚLK) považujeme opatrenia krízového štábu za nesprávne, nelogické a diskriminačné. Budeme prví v Európe, kde sa zakáže futbal. Krajiny, kde je oveľa horšia situácia, nič také nespravili.“

„Nevidíme dôvod, prečo by členovia štábu nemohli vnímať futbal a vôbec šport ako súčasť spoločnosti, ktorá produkuje prostriedky aj do štátneho rozpočtu. My nie sme partia skautov, ktorá si ide vo voľnom čase zahrať futbal. SFZ zamestnáva 14-tisíc ľudí. Máme viac ako 100-tisíc členov a žiadame kompetentných, aby to prehodnotili a zvážili kroky, ktoré sú vo forme návrhu,“ dodal.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM