Webnoviny - Svet

Šéf ÚBOK-u požičal milión obvinenému v pozemkovej kauze

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA BRATISLAVA 26. mája (WEBNOVINY) – Milión slovenských korún požičal šéf Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK) Peter Krajíček podnikateľovi Ladislavovi B., ktorý je obvinený v kauze takzvanej pozemkovej mafie. Práve tento úrad kauzu vyšetruje. Informovala o tom TV Markíza v Televíznych novinách. Všetko sa udialo ešte v roku 2008, keď bol vysoký policajný úradník v civile. Podľa polície a prokuratúry bol však Ladislav B. údajne už rok zapletený v pozemkovej kauze.

Kauza megapodvodu s pozemkami, za ktorou je údajná pozemková mafia, vyplávala na povrch v októbri minulého roka. Podľa polície a prokuratúry ide o podvod za 700-tisíc eur, v ktorom údajne figuruje aj starosta Rusoviec Dušan A., bývalý SIS-kár Michal H. či iní muži, ktorých polícia označila za sýkorovcov. Medzi obvinenými je aj podnikateľ Ladislav B. TV Markíza má k dispozícii dokument, ktorý miliónovú pôžičku dokladuje.

Policajný prezident Jaroslav Spišiak televízii potvrdil, že o pôžičke vie. Zmluvu totiž našli policajti pri obhliadke bytu Ladislava B. a Krajíček miliónovú transakciu pred policajným šéfom sám priznal. Podľa Spišiaka už podnikateľ požičané peniaze vrátil a riaditeľ ÚBOK-u, vtedy v civile, o pozemkovej kauze nevedel. Údajne ani teraz, preto nezasahuje do vyšetrovania prípadu. „Nevidím v tom nič problematické, keď si dvaja, ktorí sa poznajú 20 rokov, požičajú, keď majú na to, a navzájom sa vysporiadajú,“ povedal pre TV Markíza Spišiak. Dodal, že majetkové priznanie Krajíčka videl, a ten miliónový obnos vedel legálne vydokladovať.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM