Aktualizované Správy Krimi

Šéf vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila končí: L. Kyselica odchádza z policajného zboru

Šéf vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila Lukáš Kyselica v policajnom zbore na vlastnú žiadosť končí. Pre TASR to potvrdil Kyselica, upozornil na to Denník N.

Ilustračný obrázok k článku Šéf vyšetrovacieho tímu kauzy Gorila končí: L. Kyselica odchádza z policajného zboru
Zdroj: TASR

„Dnešného dňa som podal žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru príslušníka Policajného zboru. Pokiaľ mi bude plynúť dvojmesačná výpovedná lehota, tak sa nebudem vyjadrovať k môjmu ďalšiemu pôsobeniu. Ak bude o to záujem, vyjadrím sa 1. 10. 2019,“ uviedol Kyselica.

Prezídium Policajného zboru (PPZ) SR reagovalo, že ide o Kyselicovo osobné rozhodnutie. „Tím Gorila má naďalej plnú podporu vedenia NAKA. Bude ďalej pokračovať vo vyšetrovaní pod novým vedúcim, ktorý zatiaľ nie je určený,“ informovalo PPZ.

Exminister vnútra Daniel Lipšic, ktorý v januári 2012 zriadil špecializovaný tím na vyšetrovanie kauzy Gorila, uviedol, že sa s Kyselicom nikdy nestretol, ale mal na neho len dobré referencie. „Bohužiaľ, je to asi svedectvom dôb, ktoré žijeme, že do civilu odchádzajú čestní, odborne zdatní, skúsení vyšetrovatelia. Často ostávajú vo funkciách v Policajnom zbore ľudia, ktorí by tam nemali čo hľadať,“ zhodnotil v utorok Lipšic.

Na čele tímu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pre vyšetrovanie kauzy Gorila bol od 1. decembra 2016. Dovtedy bol jeho členom. Vo funkcii nahradil dovtedajšieho šéfa tímu Mareka Gajdoša, ktorý odišiel na vlastnú žiadosť do civilu. Kyselica pôsobí v ozbrojených zboroch vyše 20 rokov. V tíme Gorila, ktorý vznikol 9. januára 2012, bol od 26. januára 2012.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM