Webnoviny - Svet

Senica hľadá najkrajší strom v meste

WEBNOVINY.SK

Ilustračne foto. Foto: SITA/APSENICA 3. júna (WEBNOVINY) – Najkrajší strom si môžu v II. ročníku ankety Strom Senice vyberať obyvatelia mesta. Do ankety je nominovaných jedenásť stromov, hlasuje sa na internetovej stránke mesta Senica a facebooku do 26. júna. Vlani v ankete zvíťazila moruša biela, ktorá skrášľuje Robotnícku ulicu.

Medzi tohtoročných nominantov sa okrem okrasných stromov dostala aj hruška Clappova maslovka. Skutočnou kuriozitou je však mladučký platan, ktorý rastie v parku pri futbalovom štadióne.

Vyrastá z pňa stromu, ktorý neprežil víchricu v roku 2000. Ďalšími nominovanými stromami sú smreky obyčajné, dve borovice, vŕba biela, lipa a dub. Ľudia, ktorí stromy do ankety navrhovali, pridali k viacerým nomináciám aj príbehy o ich pôvode alebo o ľuďoch, čo ich vysadili a starali sa o ne.

Senica má podľa Viery Baroškovej z mestského úradu v pláne pripraviť nové všeobecne záväzné nariadenie o zeleni, v ktorom by mala byť zakomponovaná aj ochrana stromov ocenených v ankete Strom Senice.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM