Zo Slovenska

Seniori majú stále šancu: Matovič posúva termín registrácie na ODMENU za očkovanie

Matovič upozornil, že ľudia, ktorí sa ešte očkovať chcú, a čakajú na pridelenie termínu, môžu ísť na očkovanie aj bez daného termínu do 31. januára.

Ilustračný obrázok k článku Seniori majú stále šancu: Matovič posúva termín registrácie na ODMENU za očkovanie
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ministerstvo financií (MF) SR posúva posledný termín registrácie seniorov vo veku 60 plus na odmenu za očkovanie. Uviedol to podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽANO) na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Predĺžený termín

„Vláda na včerajšom rokovaní prijala nariadenie, ktorým urobila posledné predĺženie termínu. Tentokrát sa nepredlžovali všetky termíny, ale posledný jeden termín,“ povedal Matovič. Pokračoval, že ľudia, ktorí sa ešte očkovať chcú, a čakajú na pridelenie termínu, môžu ísť na očkovanie aj bez daného termínu do 31. januára. „Ak ľudia prídu aj bez registrácie na očkovanie, tak sa to počíta,“ povedal.

Zvyšné termíny sa nemenia. Posledný predĺžený termín MF predĺžilo z technických dôvodov stavu čakárne na očkovanie ľudí 60 plus. „Pridelený termín ešte dokonca januára má skoro 30-tisíc dôchodcov. Na termín čaká približne 7-tisíc dôchodcov a keďže je tam riziko, že by ho nemuseli včas dostať, zvolili sme tento postup,“ konštatoval Matovič.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM