Martin Sýkora Správy Rôzne Technológie

Seniori v Poprade s výnimočným a kurióznym darčekom – elektrickou rikšou

Centrum sociálnych služieb(CSS) v Poprade obdarovalo svojich klientov originálnym darčekom - trojkolesovým elektrobicyklom Christiania Taxi určenom na prevoz ľudí (tzv. rikšou).

Ilustračný obrázok k článku Seniori v Poprade s výnimočným a kurióznym darčekom – elektrickou rikšou
Zdroj: Mesto Poprad

Tento bicykel sa podarilo zakúpiť zo sponzorských darov. „Naše centrum sa plánuje zapojiť do celosvetového projektu s názvom „Cycling without age“ („Bicyklovanie neobmedzené vekom“). Cieľom projektu je vytiahnuť seniorov z ich izieb do prírody, do mesta, vyčarovať im úsmev na tvári, vyvolať pocit šťastia, poskytnúť slobodu, predstaviť inú formu mobility, vytvoriť nové vzťahy a zároveň dať šancu mladým a aktívnym ľuďom spraviť niečo pre komunitu, zapojiť ich do aktívneho starnutia seniorov,“ uviedol riaditeľ CSS Jozef Košický.

V rámci projektu plánuje CSS osloviť širokú verejnosť, ako aj rôzne športové kluby a študentov, ktorí by v rámci dobrovoľníckych aktivít obsluhovali tento bicykel. Originálny darček dostali seniori v predstihu – už 20.12.2017, kedy Centrum sociálnych služieb v Poprade pripravilo každoročné predvianočné posedenie, ktorého súčasťou bol kultúrny program pripravený žiakmi zo Základnej umeleckej školy pri Spojenej škole na Letnej ul. v Poprade.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM