Katarína Jankeje Šport

Senzačný úspech topoľčianskeho brankára: Juraj Halo (20) o svojom pôsobení v extralige

Topoľčiansky klub vychováva talenty. Potvrdilo to aj nedávne pôsobenie Juraja Hala v extralige, kde nastúpil namiesto zraneného brankára.

Ilustračný obrázok k článku Senzačný úspech topoľčianskeho brankára: Juraj Halo (20) o svojom pôsobení v extralige
Zdroj: Dnes24.sk

Juraj Halo patrí rozhodne k najväčším talentom topoľčianskeho hokeja. Nemyslia si to len fanúšikovia a domáci, ale aj extraligisti. Len 20-ročného brankára si už dávnejšie všimol tréner MHC Martina Ivan Dornič. „Zavolal mi kouč Dornič z Martina, ktorý ma trénoval minulý rok v Juniorke v Topoľčanoch s tým, či by som neprišiel do Martina na nejaké zápasy. Mali totiž zraneného brankára, Michala Dzubinu. Samozrejme, že som povedal že pôjdem, keďže takáto príležitosť neprichádza každý deň,“ prezradil nám mladý talent.

Halo nastúpil na dva zápasy, na prvý duel v Nitre a na druhý doma proti Košiciam. „Bolo úžasné nastúpiť v Nitre v takej vynikajúcej atmosfére, rovnako aj v Martine bola športová atmosféra skvelá,“ povedal nám hokejista.

Ako ďalej pokračoval, pôsobenie v najvyššej súťaži bolo plné získaných skúsenosti. „Dojmy boli úžasné, či už po hokejovej stránke, ale aj po stránke zabezpečenia a starostlivosti o hráča, v takých podmienkach je radosť hrať a pôsobiť.“

Najvyššia súťaž je podľa topoľčianskeho brankára pomerne odlišná od tých nižších. „V extralige je rozdiel hlavne v prihrávkach ktoré sú oveľa rýchlejšie a presnejšie čiže brankár v extralige má menej času na presúvanie a v extralige sa hrá viacej systémovo ako v prvej lige, v prvej lige sú také mužstva asi iba Bardejov a Nové Zámky ktoré by sa mohli rovnať s extraligou.“ Ako však na záver dodal, extraligu by si rád opäť vyskúšal. „V Martine majú vynikajúceho brankára Miša Dzubinu, ale samozrejme dúfam že by som si mohol ešte tento rok vyskúšať extraligu."

Môže vás zaujímať:

Domáci duel Topoľčancom nevyšiel: Nové Zámky nám nedovolili ani gól

Dramatický súboj na palubovke súpera: Žochári po výhre vedú tabuľku!

Foto: ilustračné

Juraj Halo - topoľčiansky talent
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM