Krimi

Sexuálne zneužívanie v detskom centre: Dievča súložilo s 12-ročným chlapcom

Toto sa dialo za múrmi v centre pre deti a rodiny. Za sexuálne zneužívanie 12-ročného chlapca odsúdil súd 18-ročné dievča z okresu Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Sexuálne zneužívanie v detskom centre: Dievča súložilo s 12-ročným chlapcom
Zdroj: pixabay.com

Za sexuálne zneužívanie 12-ročného chlapca odsúdil sudca Okresného súdu Trenčín 18-ročné dievča z Trenčianskeho okresu. Informoval o tom hovorca Krajského súdu (KS) v Trenčíne Roman Tarabus.

Podmienka

„Po preskúmaní obžaloby a dôkazov v spise dospel sudca k záveru, že obvinená spáchala zločin sexuálneho zneužívania. Vydal trestný rozkaz, ktorým obvinenej uložil podmienečný trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov so skúšobnou dobou jedného roka,“ uviedol Tarabus.

Ako dodal, podľa trestného rozkazu k sexuálnemu zneužívaniu dochádzalo v centre pre deti a rodiny od polovice apríla do začiatku mája 2020. Obvinená mala vtedy 16 rokov a vedela, že chlapec má 12 rokov.

Viac správ zo Slovenska

Trestný rozkaz

Po predchádzajúcej dohode prišla za chlapcom do izby, kde s ním vykonala celkom štyrikrát pohlavný styk.

„Trestný rozkaz môže sudca vydať bez prerokovania veci na hlavnom pojednávaní, ak je skutkový stav spoľahlivo preukázaný vykonanými dôkazmi. V prípade, že je proti trestnému rozkazu podaný odpor, vec prerokuje sudca na hlavnom pojednávaní,“ doplnil hovorca KS.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM